MUÇEP, BAŞKAN TOKAT’I ZİYARET ETTİ…

Muğla Çevre Platformu temsilcileri, yanlarında Milas ve Bodrum Kent Konseyi temsilcileri ile birlikte, Başkan Tokat’ı makamında ziyaret ederek, çevre sorunları konusundaki hassasiyetlerini paylaştılar ve bölgenin gündemindeki kömür çıkartılmak üzere istimlak edilmek istenen köylerle ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

MUÇEP, BAŞKAN TOKAT’I ZİYARET ETTİ…

Yanlarında istimlak edilmek istenen İkizköy ve Karacahisarlı köylülerin de bulunduğu MUÇEP heyeti, Gereme bölgesinde yaklaşık 24 köyün istimlak sahası içinde olduğunu belirterek, bugünlerde sıranın İkizköy, Karadam ve Karacahisar’a geldiğini belirttiler. 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü Milas Belediyesi Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda düzenleyecekleri toplantıda, bölgeye ilişkin kısa belgesel film gösterimi ve “Kömürün Gerçek Bedeli” konulu MUÇEP’li akademisyenlerin raporunun sunumunun gerçekleştirileceğini belirterek, bu toplantıya ilgili köylülerin katılımının önemli olduğunu ve kendisinden de bu konuda yardım istediklerini belirttiler. Bölgemizde artık kömüre dayalı enerji üretiminin sona erdirilmesi için çalışmaların hızlandırılması ve alternatif enerji kaynakları ile enerji elde edilmesi için hem yerel ölçekte uygulamalara ağırlık verilmesini, hem de bakanlık düzleminde girişimlerde bulunarak, gayret gösterilmesi gereğinin altını çizdiler.

MUÇEP heyeti, ayrıca, bölgemizdeki tüm Belediyeler nezdinde benzer girişimlerde bulunduklarını da belirterek, Milas Belediyesi’nin hazırlayacağı Stratejik Planın ilgili bölümlerine, MUÇEP olarak katkıda bulunma isteklerini de Başkan Tokat’a ilettiler.

Başkan Tokat da, kendisinin kömür alanlarının istimlak edilmesine ve fosil yakıtlara dayalı enerji üretimine karşı duyarlı ve karşı olduğunu belirterek, bu yöndeki çabalara desteğinin süreceğini belirtti. MUÇEP’in Stratejik Plana katkı sunması ile ilgili olarak da, planı hazırlayan arkadaşlara durumu ileteceğini ve kendileriyle bağlantı kurulacağını da söyledi.

Bölgemizin yenilenebilir enerji açısından zengin bir bölge olduğunu ve mutlaka bu yönde yatırımların artırılması gerektiğine inandığını belirten Başkan Tokat, bu yöndeki bütün çabalara da destek olacağını vurguladı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık