MUÇEP yarın Bodrum’da buluşuyor

A.Kemal KAŞKAR -

MUÇEP yarın Bodrum’da buluşuyor

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), 6 Mayıs Cumartesi günü yani yarın aylık meclis toplantısını bu kez Bodrum’da yapacak.

Akyaka’da ilk-kuruluş toplantısını yaptığı Aralık 2016’dan bu yana ayda bir olmak üzere Marmaris, Milas, Fethiye ve Menteşe’de bir araya gelen MUÇEP Bileşenleri bu kez Bodrum’da buluşacaklar.

MUÇEP’ten yapılan açıklamada, Bodrum Bitez’deki Defne Kır Tesisleri’nde yapılacağı bildirilen Bodrum Buluşması, yarın saat 10:30’da açılış ve toplu fotoğraf çekimiyle başlayıp saat 10:45’ten itibaren, Yaman Olgaç tarafından “Yerel Ekoloji Mücadeleleri” ve Prof. Dr. Tuncay Kuleli tarafından da “Türkiye Kıyı Alanları Yönetim Uygulamaları” konularında sunumlarla sürecek ve daha sonra, biten ve süren faaliyetlerle ilgili sunumlara geçilecek.

Bu bölümde; Gökova Deniz Turu (Lobi Çalışma Grubu), Oklukla ilgili son durum (Okluk Çalışma Grubu), Lobi Faaliyetleri sunumu (Avrupa Parlamentosu ve Dünya Bankası) ile MUÇEP’in Genel Politikası: Genel Görüşme (Konularımız, Önceliklerimiz, Çizgilerimiz/Kırmızı Çizgilerimiz, Ulusal ve Uluslararası İlişkiler, Politik Konularda Tavırlarımız, Etkinlik Tarzlarımız-Tercihlerimiz, v.b.) başlıkları altında sunumlar yapılacak.

Saat 13:30’da verilecek öğle arasının ardından toplantı, saat 14’ten itibaren “Yeni faaliyet konuları ve Çalışma Grupları önerilerinin tartışılması”yla devam edecek.

Bu bölümde de; “Yeni Kurulan Kaz Dağları STK Ağı, Egeçep, Emarceb ve 13-14 Mayıs Çalıştayı bağlamında Ege Bölgesi için Geniş Katılımlı Ortak Faaliyet Önerileri”, “Doğal Sit Alanlarını Yeniden Değerlendirerek İmara Açma Girişiminin Bölgede Neden Olacağı Ekolojik ve Ekonomik Riskleri Anlatma ve Farkındalık Oluşturma Bağlamında ‘Yenilenebilir Enerji’ gibi ‘Maden Ocakları’ ve ‘Yerel Bitki ve Hayvan Envanteri’ Çalışma Grupları Önerileri” üzerinde bilgilendirme, değerlendirme ve görüş alışverişleri yapılacak.

MUÇEP Bodrum Buluşması; saat 14:15’ten itibaren kabul gören öneriler için Masa Çalışmaları başlatılacak ve 15’te de Masa Çalışmalarının Sunumu ve Genel Görüşmelere geçilecek.

Bu bölüm de Masa Sunumları ve Çalışma Grubu Önerileri, Komisyon Faaliyet Raporları ve Durum Değerlendirmesi, İletişim Programı (mucep.org) bilgilendirmesi (Kamil Ovacık) ve Yeni etkinlik önerilerinin alınmasıyla sürecek.

Toplantı; “MUÇEP Sözcülerinin Seçimi”, Yeni üyelerin kabulü, Sonuç Bildirgesinin açıklanması ve bir sonraki toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağının belirlenmesinin ardından tamamlanacak. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık