MUÇEP, yarın Fethiye’de toplanacak

ÖNDER Haber /A. Kemal KAŞKAR -

MUÇEP, yarın Fethiye’de toplanacak

Muğla Çevre Platformu’nun 4’üncü buluşmasının 4 Mart 2017 Cumartesi günü saat 11:30’da, Fethiye Yanıklar Pastoral Vadi’deki ekolojik turizm anlayışı ile oluşturulmuş bir eko-çiftlikte yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, toplantıya dolmuş veya otobüsle gelenler için ana yol üzerindeki Yanıklar Köyü’nden 11, 11:30 ve 12 saatlerinde Pastoral Vadi’ye servis hizmeti sağlanacağı ve bu konuda 0 533 269 1022 nolu telefonla iletişime geçilebileceği belirtildi.

Toplantıda, önceki toplantılardan farklı olarak, oluşturulacak beş masada şu konular ele alınıp ardından sunuşlar yapılacak …

Masa 1- Platformun Yapısı ve Karar Alma Mekanizması. (Kılavuz Hazırlama Geçici Komisyonu’nun yaptığı çalışma çerçevesinde MUÇEP’in örgütlenme modeli, çalışma ilkeleri ve karar alma mekanizmasının görüşülmesi.)

Masa 2- Platformun İç İletişim Yöntemleri. (Komisyonların kendi içinde ve birbirleri ile internet ortamında iletişimlerinin teknik olarak yapılandırılması; forum programlarının değerlendirilmesi.)

Masa 3- Etkinlik Planlama ve Yönetimi. (İmza kampanyası bağlamında etkinlik yönetimi sorunlarının irdelenmesi, etkinliklerin verimli ve başarılı olabilmesi için bir etkinlik hazırlama ve yönetim modelinin belirlenmesi.)

Masa 4- “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma” ihalesinin ve TVK İlke Kararlarının irdelenmesi. (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Muğla’nın 1. Derece Sit Alanlarını yeniden belirlerken temel aldığı bilimsel çalışmanın

ihale sürecine; Doğal Sit Alanlarında RES, GES Yapımı ve Koruma ve Kullanma Koşulları

İlke Kararı’na karşı açılması olası yasal süreçlerin görüşülmesi.)

Masa 5- Bütüncül Bilgi Üretimi ve Yönetimi. (Bilim insanları ve uzmanların katılımı ile çalıştay, konferans, sempozyum ve halk toplantısı düzenlenmesi için öneriler.)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık