‘Fuar Alanı talebi’ öne çıktı!

Oktay ÇAYIRLI -

‘Fuar Alanı talebi’ öne çıktı!

Milas Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 8’inci kez kapılarını açtı… Fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, “Bu fuar gerçekten Türkiye’de söz sahibi, büyük illerde yapılan büyük fuarların yanında bölgesel fuar olarak bir ilçede yapılmasına rağmen çok ses getiren bir fuar” dedi…

İlki 2010 yılında gerçekleştirilen Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 8’incisi dün saat 11’de TARİŞ 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne ait Çırçır Fabrikası alanında düzenlenen törenle açıldı.

 

‘İlk’ler zordur

CHP Muğla Milletvekilleri Av. Akın Üstündağ ve Prof. Dr. Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla Valisi Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, kurumların il ve ilçe yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Milas’ta 8’inci fuarı açmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, “İlkler her zaman zor olur. Bu fuar gerçekten Türkiye’de söz sahibi, büyük illerde yapılan büyük fuarların yanında bölgesel fuar olarak bir ilçede yapılmasına rağmen çok ses getiren bir fuar. Bu fuar, sahip çıkanların el emeği göz nurları ve alın terleriyle gerçekleşiyor” dedi.

 

Milas’ın bir Fuar Alanı

ihtiyacı var

Konuşması sırasında fuara yaklaşık 20 dolayında uluslararası firmanın bayi firmalarının da arasında yer aldığı 204 firmanın katıldığını belirten Erdoğan, “Her geçen yıl firma ve ziyaretçi sayısı artıyor. Fuar alanımızda genişleyecek yer kalmadı. Bir sonraki fuarda yine firmalara Aralık ayından itibaren ‘yerimiz yok’ demek zorunda kalacağız. Daha önceki fuar açılışlarında da ifade edildiği üzere Milas’ın bir Fuar Alanı ihtiyacı var. Bunun için yapılacak tüm çalışmalara gerek Expolink Fuarcılık, gerekse Avrasya Fuar Yapımcıları Derneği olarak teknik destek verip katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Biz, bu şehri ve ili yönetenlerden, bu sektöre gönül verenlerden bu konuda çok acil bir adım bekliyoruz. İnşallah kısa sürede böyle bir adım atılır ve belki bir sonraki değil ama ondan sonraki fuarımız yeni fuar alanında olur” dedi.

 

Milas – Bodrum arasına kongre merkezi yapılabilir

Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ardından, aynı alanda Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı’nın açılacağını da hatırlatan Erdoğan, “Bu fuarımızdan üç gün sonra da, yani 9 Mart’ta Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı gerçekleşecek. Bu fuarımıza da ilgi son derece iyi. Bizim ilk fuarımızdaki ilgiye yakın bir ilgi var. Başka sektörleri kapsayan fuarları da yapmayı düşünüyoruz. Özellikle Milas – Bodrum Havalimanı’na yakın bir yerde bir fuar alanı veya fuar ve kongre merkezinin yapılacak olması, hem Milas’a hem de Bodrum’a katkı sağlayacak. Kış kongreleri turizmine Antalya gibi Milas da, Bodrum da hizmet edebilir, pay sahibi olabilir. Bu bölgeye fuar alanı yakışacak diye düşünüyorum” dedi.

 

Teşekkürler

Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından Milas’ta gerçekleşen fuarlara katkıda bulunan tüm kurum ve sivil toplum örgütü yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

 

Milas’a bir fuar ve kongre alanı şart

Plaketini almak için sahneye gelen Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı da fuar alanı konusuna değinerek, “Milas’a bir fuar ve kongre alanı şart. Artık fuarlarımızı yeni bir alanda gerçekleştirmek istiyoruz. Lütfen bu çığlıklarımızı herkes duysun. Önceleri ‘olur gider’ derdik. Fakat artık olup gitmediğini gördük. Mutlaka hep birlikte elbirliği yaparak, bu çiftçiler efendimiz ise gelin bu efendilere fuar alanını, kongre merkezini kazandıralım” dedi.

 

Ortak akılla

Fuar yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin dile getirdikleri fuar alanı sorununa plaket aldığı sırada değinen Muğla Valisi Amir Çiçek ise, “Ortak akılla inşallah Milas’ın fuar alanı sorununu çözeceğiz” dedi.

 

Milas Düğünü

Plaket töreninden sonra fuarın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Vali Çiçek ve diğer katılımcılar daha sonra fuarda yer alan stantları ziyaret ettiler. Fuar alanı içinde Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından temsili olarak gerçekleştirilen yöresel Milas düğünü beğeni topladı.

Fuar, 5 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık