Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla, ‘LGS’ de Türkiye Birincisi…

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve hangi lisede okuyacağını belirleyen (LGS) Liselere Giriş Sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Muğla, 81 il içerisinde birinci sırada yer aldı.

Muğla, ‘LGS’ de Türkiye Birincisi…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önceki gün açıklanan sınav sonuçlarına göre Muğla, illere göre sınava katılan öğrenci sayısı ve alt test ham puan ortalamasında 43.7 ortalamasıyla ilk sırada yer aldı.

81 il arasında birinci sıraya oturan Muğla’nın ardından Tunceli 2’nci sırada, Giresun ise 3’ncü sırada yer alırken, sıralamanın en altında 18.1 ortalama ile Şırnak bulunuyor.

Milas’tan 2 öğrenci tam puan aldı…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden henüz ilçemizin nasıl bir başarı elde ettiği açıklanmazken, İMİ Koleji’nden Şeyhmus Evren Alhas ve Özel Milas Özge Koleji Ortaokul öğrencisi Mert Cafer Güldürüm sınavdan tam puan alan öğrenciler oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Her şeyden önce 81 il arasından Muğla’mızın birinci olması hepimizi gururlandırmıştır. Böyle bir başarıdan elbette ilçeler de pay almıştır. Ancak henüz ilçelerin durumu ile ilgili net bir sonuç yok. Önümüzdeki günlerde açıklandığında kamuoyu ile bunu da paylaşacağız.

Bize ulaşan ilk bilgilere göre iki öğrencimiz sınavdan tam puan almışlardır. Ben her iki öğrencimizi, ailelerini ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu tür akademik başarıları fazlasıyla hak eden bir ilçeyiz, bunu da önümüzdeki yıllarda fazlasıyla yaşayacağız” dedi.

Milletvekili’nden Kutlama

AKPAK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre 43,7 toplam net ortalaması ile Muğla’nın Türkiye birincisi olmasının sevindirici bir gelişme olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Geçen yıl 33. sırada yer alan Muğla’mızın 1.sıraya yükselmesinde emeği geçen Muğla İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre ve ekibini tebrik ediyorum. Tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Muğla’da yaşayan çocuklarımızın başarılarının devam etmesi dileğiyle, başarılı olan öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Milletvekili arkadaşım Mehmet Yavuz Demir ve İl Başkanımız Kadem Mete ile birlikte Muğla’ya her alanda yaptığımız yatırımların yanı sıra eğitim alanında da ciddi yatırımların yapılması için birlikte çalışmaya devam ediyoruz.  Bu sene Milas, Fethiye, Menteşe, Ortaca ve Köyceğiz’de 7 yeni okulun yapılması işini yatırım programına koydurduk. Bu süreçteki önemli katkıları nedeni ile Sayın Milli Eğitim Bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum.”

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis