Muğla Milleltvekili Metin Ergun’dan “Deniz Kirliliği” Araştırma Önergesi

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, TBMM Başkanlığı’na deniz kirliliğinin araştırılması için bir önerge verdi.

Muğla Milleltvekili Metin Ergun’dan  “Deniz Kirliliği” Araştırma Önergesi

Ergun’un önergesi şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti 3 tarafı denizlerle çevrili olan ve son derece önemlibir coğrafi konuma sahip Anadolu yarımadası üzerindedir.  Hem Akdeniz’e, hem de Karadeniz’e kıyısı olan tek ülkedir. Böyle bir coğrafi konuma sahip olduğu için Türkiye denizleri; Türkiye’nin ekonomisinde, ikliminde ve sahip olduğu canlı çeşitliliğinde hayati bir unsur haline gelmiştir.

Türkiye’yi çevreleyen Akdeniz, Karadeniz, Ege ve bir iç deniz olan Marmara çok ciddi ve karmaşık kirlilik tehditleriyle yüz yüzedir. Bu kirliliğin oluşmasında evsel atıklar,arıtma tesisi yetersizliğinden kaynaklanan ve arıtılmamış kirli suların denize boşaltılmasından kaynaklanan kirlenme, kara kökenli diğer kirlenmeler, deniz araçlarından kaynaklanan kirlenmeler gibi çok çeşitli faktörler etkilidir.

Denizlerimizin hızla kirleniyor oluşu artık gözle görülen, sonuçları ciddi şekilde ortaya çıkan bir vaka haline gelmiştir. Denizlerimizin karşı karşıya olduğu kirlilik riskleri, ekonomiden ekolojik hayata kadar birçokalanda çok olumsuz etkiler yaratabilecek bir potansiyele sahiptir.

Bu nedenlerle, denizlerimizin kirliliğinin ne aşamada olduğu, denizlerimizi söz konusu kirliliklerden korumak için alınan tedbirlerin verimliliğini incelemek ve ek olarak alınması gereken tedbirleri ortaya koyabilmek ve Türkiye denizlerinin karşı karşıya olduğu bu riskleri bertaraf edebilmek için Anayasa’nın 98., İçtüzük’ün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması konusunda gereğini arz ve teklif ederiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık