Muğla Milletvekili Metin Ergun, Palamutbükü Yangınını Meclise Taşıdı

Muğla Milletvekili Prof.Dr. Metin Ergun, geçtiğimiz hafta Datça Palamutbükü’ndeki şüpheli yangını meclis gündemine taşıyarak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yazılı olarak cevaplandırması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Muğla Milletvekili Metin Ergun, Palamutbükü Yangınını Meclise Taşıdı

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un soru önergesi şöyle:

“Muğla ilimizin Datça ilçesindeki Palamutbükü mevkiinde 29 Haziran 2019 günü saat 16 civarında ortaya çıktığı tespit edilen orman yangını 5 hektardan fazla bir alanda etkili olmuş ve binlerce ağacın yok olmasına sebebiyet vermiştir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız yangının sabotaj nedeniyle çıktığı konusunda haklı bir endişe taşımaktadır.

Çünkü geçtiğimiz yıllarda Güvercinlik Koyu Pina Yarımadası’nda yanan ormanlık alan dönemin yetkililerince “yeniden ağaçlandırılacak” denmesine rağmen ağaçlandırılmadığı gibi, yanan alan imara açılmış ve üzerinde lüks oteller yükselmiştir. Böyle bir hafızaya sahip olan bölge halkı ve Türk kamuoyu, Datça’daki ormanlık alanda meydana gelen yangının rant amaçlı bir sabotaj olduğu kanısında olup, tahrip edilen doğal güzellikler için endişelidir.

 

Bu bilgiler ışığında;

 

Palamutbükü’ndeki yangının sebepleri ile ilgili elinizde ne tür bilgiler vardır?

Yangının meydana geldiği bölgede alınan tedbirler yeterli midir?

Yanan bölge tekrar ağaçlandırılacak mıdır?

Yanan bölgenin imara açılması söz konusu mudur?

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık