AKP İLÇE BAŞKANI MUSKİ’NİN SONDAJINI DURDURDU!

Cuma günü akşam üzeri AKP Milas İlçe Başkanlığı’ndan bir bilgi notu gönderildi. Bilgi notunda; “ Yeraltı suları ile ilgili her düzenleme o bölgedeki vatandaşlarımızın menfaatine olmalıdır. Muski'nin Ovakışlacık'ta dere yatağına izinsiz olarak başlattığı sondaj çalışması, vatandaşların yoğun tepkisi üzerine AK Parti Ilçe Başkanı Fahri Acar'ın girişimi ve DSİ yetkililerinin incelemesi sonucu durdurulmuştur” şeklinde ifadeler yer aldı.

AKP İLÇE BAŞKANI MUSKİ’NİN SONDAJINI DURDURDU!

Geçtiğimiz hafta Cuma günü akşam saatlerinde gelen bilgi notunun ekinde üç de sondaj kuyusuna ait fotoğraf vardı. Biz o saatten sonra MUSKİ yetkililerini de arayarak, olayın ne olduğunu netleştirmeye çalıştık. İlk bilgiler, böyle bir olayın olduğu yönündeydi. Ancak nedenleri neydi, niçin yapılmıştı. Aynı akşam geç saatlerde, MUSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiler, ilginç bir durumu ortaya koyuyordu. Evet böyle bir olay olmuştu. Ancak MUSKİ, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bütün su bulma, çıkarma, dağıtma vb. Işlerini yapan bir kurumdu. Kişisel fayday dönük bir kuyu açma girişimi olamayacağına göre, durum neydi. Yetkililer, “Bugün bazı kişilerce engellenmeye çalışılan bahse konu içmesuyu sondaj çalışması, yeraltı ve yerüstü içmesuyu bakımından oldukça elverişsiz bir bölgede yer alan Kıyıkışlacık, Kızılağaç (İlmin), Gürçamlar, Kazıklı ve Bozbük Mahallelerine temiz ve sağlıklı su temin etmek ve bölgenin 50 yıllık su sorununu çözümlemek amacıyla hazırlanan projeye göre açılmaktadır. Ovakışlacık havzası bu bölgede yer alan ve halen Kıyıkışlacık mahallesini besleyen kuyuların bulunduğu, yeraltı su miktarı açısından oldukça verimli bir havza olduğunun tespiti ile çalışmalara başlanılmıştır.Bazı kişiler tarafından mahallenin suyunu alıyorlar algısı yaratmak yanlış ve teknik hiçbir izahı olmayan bir durumdur. 

Genel Müdürlüğümüz olarak Muğla bölgesinde içmesuyu temini için açılan sondaj kuyularımıza ait öncelikle mülkiyet sorunları çözülmekte, sondaj çalışmalarının ardından istenilen debide ve içmesuyu parametreleri açısından uygun su elde edildikten sonra DSİ Genel Müdürlüğünden gereken izin ve tahsis çalışmaları yapılmaktadır.Ayrıca DSİ Genel Müdürlüğümüz ile sondaj ve diğer içmesuyu kaynakları konusunda şifai görüşmeler her zaman yapılmaktadır. Açılmakta olan sondaj noktasının mülkiyeti, Muğla Büyükşehir Belediyesi yol ağı sınırlarında olup gerekli izinler Muğla Büyükşehir Belediyesi ilgili biriminden  alınmıştır.Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından, lokasyonda yeterli ve içmesuyu parametrelerini sağlayan temizlikte su alınmasının ardından DSİ Genel Müdürlüğünden gereken izin ve tahsis çalışmaları yapılacaktır.Kaldı ki sondaj açma konusunda izin alma zorunluluğumuz da bulunmamaktadır. Amacı tüm vatandaşlarımıza sağlıklı içmesuyu sağlamak olan kurumumuz her türlü imkanlarını kullanarak susuz olan bölgelerimize en kısa sürede su sağlamaya çalışacaktır” dediler.

Uygulamanın, geçmişte de Özel İdare’nin olduğu dönemde, köylere su sağlamak üzere aynı şekilde yürütüldüğünü belirten MUSKİ yetkilileri, yani kaçak kuyu açma vb. Anlamına gelebilecek suçlamalar gerçekleri yansıtmamaktadır dediler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık