Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın 15-22 Nisan Turizm Haftası mesajı

Toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl çeşitli etkinliklerde 15-22 Nisan tarihleri arasındaki hafta “Turizm Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın 15-22 Nisan Turizm Haftası mesajı
  • 15 April 2021, Thursday 14:09

Dünyanın önde gelen sektörlerinden biri olan turizm sektörü her geçen yıl daha çok gelişerek hem ülkemizde hem de dünyada marka değerini yükseltmektedir. “Turizm Cenneti” olarak nitelendirdiğimiz, dört mevsim turizm olanaklarıyla Muğla’mız da son yıllarda devletimizin ve özel sektörün yatırımlarıyla güçlü bir turizm markası olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Covid-19 pandemisi ile birlikte turizm sektöründe talepler ve trendler büyük bir değişime uğrayarak, özellikle doğa temelli faaliyetler, kamp, karavan, keşfedilmemiş, izole ve güvenli yerler turistler tarafından yoğun talep görmektedir.

Muhteşem doğası, zengin tarihi birikimi, kültürel çeşitliği ve eşsiz doğal güzellikleri ile Muğla, yeni dönemin trendlerini fazlasıyla karşılayabilecek imkân ve olanakları sayesinde bu süreçte de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürecektir.

Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle Muğla’mızın turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmek için Valilik olarak her türlü gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz.

Günümüzün değişen talep ve beklentilerinin karşılanması, sürdürülebilir turizm ve turizmin dört mevsime yayılması amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kamu, sivil toplum ve sektör temsilcileri ile işbirliği içinde çalışmalarımız kesintisiz devam etmektedir.

İlimizde turizm sektörünün sorunlarının belirlenmesi, ortak çözüm önerilerinin değerlendirilmesi, uygulamada birlikteliğin sağlanması ve somut adımların atılması çalışmaları da hız kazanmıştır.

Bu düşüncelerle, Turizm Haftası'nı kutluyor, sektörün değerli çalışanlarına ve yatırımcılarına başarılar diliyorum.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis