Muğla’da Osman Gürün, Milas’ta Muhammet Tokat…

2014 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Osman Gürün; 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden partisi tarafından aday gösterilirken, ilçemizde de mevcut Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 3’ncü dönem için yeniden aday gösterildi.

Muğla’da Osman Gürün, Milas’ta Muhammet Tokat…
  • 06 December 2018, Thursday 18:01

30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Muğla, ilk kez büyükşehir statüsünde seçimlere katılmış ve AKP ve MHP’nin adaylarıyla yarışan CHP Adayı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın ilk büyükşehir belediye başkanı olmuştu. Önümüzdeki yıl 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi, başkan adayı olarak yine Dr. Osman Gürün’ün ismini ilan etti.

CHP Genel Merkezi tarafından Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Dr. Osman Gürün, büyükşehir olmadan önce 1999’da %37'lik bir oy oranıyla, 2004 yılında % 42 ve 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde % 46'lik bir oy oranıyla CHP'den üçüncü kez Muğla Belediye Başkanı seçildi.

2014 yerel seçimlerinde ise %49,1'lik bir oy oranı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve ikinci kez ‘Büyükşehir’ Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Dr. Osman Gürün, evli ve iki çocuk babası…

Muhammet Tokat 3’ncü kez aday…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Dr. Osman Gürün yeniden aday gösterilirken, Milas’ta da mevcut Belediye Başkanı Muhammet Tokat, parti genel merkezi tarafından 3’ncü kez belediye başkan adayı gösterildi.

Muhammet Tokat, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milas Belediye Başkanı seçilirken, 30 Mart 2014 yapılan yerel seçimlerde ikinci kez Milas halkının oylarıyla belediye başkanı seçildi ve halen bu görevi sürdürüyor. 

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada Muğla’nın belediye başkan adayları şunlar:

Dalaman Muhammet Şaşmaz (mevcut belediye başkanı), Datça Gürsel Uçar (mevcut belediye başkanı), Kavaklıdere Kenan Ay, Menteşe Bahattin Gümüş (mevcut belediye başkanı), Ula Ümit Karaaslan (mevcut belediye başkanı).

 

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık