Muhammet Tokat Labranda Bayilerini Uyardı

FABRİKADA 5, BAYİDE 15 TL!..

Muhammet Tokat Labranda Bayilerini Uyardı

Kur değişiminden kaynaklı hammaddelere gelen zammı telafi etmek için Milas Belediyesi tarafından Labranda Su’ya yapılan 1 liralık zam, bayilerin kat kat zam yapmasıyla sonuçlandı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bizim sırtımızdan fahiş para kazanmaya kimsenin hakkı yoktur.” diyerek bayilere tepki gösterdi. Vatandaşlara da seslenen Başkan Tokat, fahiş zam yapan bayilerin belediyeye bildirilmesini istedi.

Bayilere uyarı mektubu:

“Gerekirse sözleşmeyi iptal ederiz!”

Geçtiğimiz aylarda yaşanan kur dalgalanmaları her sektörü olduğu gibi Labranda Su’yu da vurdu. Milas Belediye Meclisi artan hammadde fiyatlarını karşılamak için damacana su fiyatına 4 ayda 1,5 lira zam yaptı. Milyonlarca lira yatırım ve hammadde fiyat artışı yaşayan Labranda, suya yalnızca 1,5 lira artış yapmışken, bayiler fiyatları kat kat artırdı. Son günlerde konuyla ilgili sıkça şikayet aldıklarını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptığı canlı yayında bayilere yüklendi. Tokat, “Bizim sırtımızdan fahiş para kazanmaya kimsenin hakkı yoktur. Buna kesinlikle izin vermiyoruz.” diyerek bayilerdeki fiyatların düşürülmesini istedi.

Son dönemde artan Labranda Su fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Vatandaşlarımızdan gelen şikayetlerde bayilerin yüksek fiyata sattıklarını, bu fiyatın gerekçesi için de belediyenin, Labranda’nın fahiş zamlarda bulunduğunu ifade ettikleri bize gelmekte. Bunlar doğru değil.” diyerek öncelikle son 4 ayda yapılan 1,5 liralık zammı açıkladı.

FİYATLAR SAATİ SAATİNE DEĞİŞİYOR

Tokat, “Geçen yıl 25-30 milyon liralık büyük bir yatırımla fabrikamızı tamamen yeniledik. Bu nedenle fabrikamızın üzerinde kredi yükü var.   Bunun yanında son aylarda yaşamakta olduğumuz kur dalgalanmaları, fiyat artışları sebebiyle fabrikamız çok olumsuz etkileniyor. Hatırlayın; saatinde kur değişikliği yaşayan zamanlar yaşadık. Fabrikamızın üretimde kullandığı gereç ve malzemelerin hammaddelerinin tamamına yakını dolara endeksli. Hatta petrolden imal edilen malzemelerdi. Fiyatları saati saatine değişmektedir. Fiyat değişikliği yapmak zorunda kaldık, kur değişiminden dolayı.” dedi.

PEŞİN PARAYLA MAL VERMİYORLAR

Eskiden vadeli çalışan, ödemesini aylar sonra alan firmaların; kur değişimlerinden dolayı şimdi peşin parayla bile mal vermez noktaya geldiğini kaydeden Tokat, “Bu güncellemeyi yaparken şu an itibariyle fabrikamızın üzerinde ciddi bir yatırım ve kredi yükü olması, fiyat ve kur artışlarındaki dalgalanmalar, maliyet fiyatlarının artmasına rağmen, vatandaşımızı düşünerek en az zarar verecek şekilde davrandık.” ifadelerini kullandı.

Kur dalgalanmalarının ilk başladığı günlerde 3,50+KDV olan damacana su fiyatının aralık ayında 4,00+KDV’ye, ocak ayında hammadde fiyatlarını gözeterek 5,00+KDVye ayarladıklarını kaydeden Tokat, “Bu dalgalanmalara rağmen bu duruma geldik. Yani 1,5 liralık fiyat değişikliği oldu bu piyasa şartlarına göre. Ancak 1,50 liralık fiyat değişikliğine rağmen bayilerimizin fahiş fiyat artırarak 14-15 liraya su sattığını, üstelik bunu yaparken de ‘belediyenin çok fahiş zam yapması’ sebebiyle bunu yapmak zorunda kaldıklarını söylediklerini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

 “KABUL EDİLEMEZ BİR YAKLAŞIM”

Bayilere seslenen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bu kabul edilemez, gerçekle ilgisi olmayan yaklaşımdır. Bizim fiyat değişikliklerimiz 3-4 kez değişiklik olmasına rağmen 1,5 lira artmıştır ve bu fabrikaya milyonlarca lira yatırım yapılmıştır. Aldığı her hammadde dövize endekslidir, buna rağmen 1,5 lira değişiklik yapmıştır. Bizim sırtımızdan fahiş para kazanmaya kimsenin hakkı yoktur. Buna kesinlikle izin vermiyoruz. Bu bilgilendirmenin içeriği gibi tüm bayilere uyarı gönderiyoruz. Bayilerimiz hem fahiş fiyatlarla su satarak belediyemize zarar veriyorlar, hem de bunu belediyeden kaynaklandığını iddia edip, asılsız söylemlerle belediyemize zarar veriyorlar. Kesinlikle buna müsaade etmeyeceğiz. Gerekirse bayilik sözleşmelerini iptal edeceğiz. Vatandaşımızı mağdur ettirmeyeceğiz. Vatandaşlarımız da bizim söylediğimiz şekilde, bayilerimizin olumsuz davranışlarına maruz kaldığında bunu mutlaka bize bildirmelerini istiyoruz. Bu haksızlığı durdurmamız gerekiyor. Labranda markasına kimsenin zarar vermeye hakkı yoktur.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık