Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muhammet Tokat: 'Tarım Müdürü seçimle belli oldu'

CHP Milas İlçe Başkanlığı, haftalık buluşmalarını gerçekleştirdi. Toplantının bu haftaki gündem maddesi ise 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce ‘kimse ile pazarlık yapmadım’ diyen AKP’li Milas Belediye Başkan Adayı olan Barış Saylak’ın dün Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne atanmasıydı.

Muhammet Tokat: 'Tarım Müdürü seçimle belli oldu'

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı haftalık toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıya; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Eski Milletvekili Fevzi Topuz, Eski Milletvekili Fahrettin Üstün, Bakkallar Odası Başkanı Özay Sabancı ve Eski MİTSO Başkanı Enver Tuna ile çok sayıda partili katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Anayasa Profesörü Mümtaz Soysal’ı andı. 2020 yılının Ocak ayında Meclis Genel Kurulu’na davalara cezai indirim geleceğini belirten Göktepe, “Bu dosyada bugüne kadar kendilerinin terör örgütü olarak ifade ettiği FETÖ yanlılarını, FETÖ’cüleri cezai indirimle dışarıya bırakacaklar. Görünen o ki; çocuk tecavüzcülerini, hırsızlık yapanları vs. hepsini cezaevinden çıkarmayı planlıyorlar.” dedi.
Göktepe sözlerinin devamında, “Bu ifadeleri kullandıktan sonra sizlere bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Yıl, 2002. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında diyor ki, ‘Benim vatandaşım ev kirasını, elektriğini, suyunu ödeyemiyorsa, yüzde 50’si yoksulluk sınırının altında yaşıyorsa; ülkeyi bu hale mevcut hükümet getirmiştir’.  Ben de diyorum ki; Dört kardeş 407 liralık elektrik borcunu ve kira borcunu ödeyemediği için el ele intihar ediyorlar. Bunun sorumlusu da mevcut hükümettir.” şeklinde konuştu.
Göktepe son olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce ‘kimse ile pazarlık yapmadım’ diyen AKP’li Milas Belediye Başkan Adayı olan Barış Saylak’ın dün Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Göktepe, “Esas gündemimize gelmek istiyorum. Biliyorsunuz 31 Mart seçimlerinde bir arkadaşımızla yarışa girdik. Bu arkadaşımız Meşelik’teki konuşmasında demişti ki; ‘Ben kendim için değil Milas için siyaset yapıyorum. Milas için siyaset yapmak için adayım.’ Biz de demiştik ki ‘Sen bunun pazarlığını yaptın, bu seçimleri kaybedeceksin, Muğla’ya İl Tarım Müdürü olacaksın’ demiştik. O zaman herkes hatırlar, bu arkadaş bizi yalancılıkla suçladı, inkar etti. Ama bugün Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde görüyoruz ki bu arkadaş Milas için değil, kendisi için siyaset yapmış. İl Tarım Müdürü arkadaş, hani Milas için siyaset yapıyordun? Hadi bunu da inkar et. Bunların hepsi yazılı basında, görsel medyada, sosyal medyada var. Yarıştığımız insanlar insan mı? Buna bir bakın arkadaşlar. Biz bu adamla yarıştık seçimde. Adam gibi adam yanımda duruyor. İşte böyle zemini oynak adamlar ‘hayır’ dediği şeyi sonra gelip yapıyor.” dedi.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Hayırlı olsun. Seçimden önce ilçe başkanlarıyla bizi ziyarete geldiklerinde biz o zaman kendilerine ifade etmiştik. Türkiye’de ilk defa İl Tarım Müdürü seçimle belirlenecek demiştik. Seçimi kaybeden İl Tarım Müdürü olacak demiştik ki zaten oldu. Hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.
‘KİRLETEN ÖDER VERGİSİ’
Tokat ayrıca, “Belediye olarak Kuzyaka, Kısırlar’ı bitirdik, birkaç gün içerisinde Balcılar’a geçiyoruz. Bir yandan da Gürçamlar’daki işimiz tamamlandı. Daha önce de belirttiğimiz gibi Dibekdere, Kızılağaç, Çukur , Baharlı ve Yaka’da çalışmalarımız devam edecek. Uyguladığımız tasarruf tedbirleriyle ödeme dengesini düzenledik. Şu an itibariyle maaşları ve ödemeleri yapıyoruz. Biliyorsunuz bu ay başı itibariyle katı atık vergisi geldi. Bu herhangi bir şekilde su zammı değil, yeni ortaya çıkmış bir şey değil, belediyelerin kendilerinin yarattığı bir şey değil. Devlet, hükümet, meclis bir kanun çıkardı. Bu kanuna göre de ‘kirleten öder’  mantığıyla katı atık vergisi getirdi.” dedi. 
Daha sonra söz alan eski belediye başkanı ve milletvekili Fevzi Topuz, katı atık vergisinin bazı işletmeler için su fiyatından daha fazla tuttuğunu belirterek, bunun sıkıntılı bir durum olduğunu ifade edince, Tokat da, “yanlış varsa düzeltilir elbette, ama yeni bir uygulama, belli kriterlere göre alınıyor. Bu, belediyelere artı bir gelir de değil, bu konuda yapılan çalışmanın bedeli ne ise, yasaya göre, bu ücret, kullanıcı vatandaşlara, belli kriterlere göre dağıtılıyor; uygulamayı bir görelim” dedi.
Toplantıya katılan eski milletvekili Fevzi Topuz, CHP’de 8-30 Kasım tarihleri arasında yürütülen Delege Seçimlerine ilişkin üyelerden kimi sıkıntıların aktarıldığını, yönetim kurulu üyelerinin parti içerisindeki uygulamalarda bazen kırıcı olduğunun söylendiğini belirterek ilçe yönetiminden daha adil olunmasını istedi; daha kucaklayıcı olmak gerektiğini belirtti. 
Bunun üzerine CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe; komisyonlarda 40 kişinin görev yaptığını ifade etti. Bu görevlilerden herhangi birisinin bir isim telaffuz etmesi halinde komisyondan çıkarılacağını belirtti.
Fevzi Topuz’un ‘Birkaç köyden böyle bir bilgi geldi’ şeklindeki ifadeleri üzerine Göktepe, “Zaten büyük mahallelere baktığımız zaman bir Sarıkaya’da böyle bir şey yaşadık. İki farklı grup, iki farklı kahvehanede, yan yana gelmiyorlar. Sandığı koyduk önlerine. Sandıktan kim çıktıysa o delege oldu. Bakın ben delege seçimlerinden bu yana belediye başkanımı bir kez bile aramadım. Ha bazı arkadaşlarımız bu işin içine girmek için soyunmuş olabilirler, ben buna engel olamam vekilim.” dedi.
Toplantının sonunda Pinar Muhtarı Gürdal Kaya, Akyol Mahalle Muhtarı Durmuş Akyol CHP’ye üye oldular ve rozetleri takıldı. İlçe Başkanı İlgin Göktepe, “Muhtarlarımız partimize üye olmuşlardır, ama her partiden tüm köyün muhtarıdırlar, öyle hizmet vereceklerdir” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis