Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Muhtarlar Günü güzel bir programla kutlandı

​​​​​​​​​​​​​​19 Ekim Muhtarlar Günü, Milas’ta düzenlenen programla kutlandı. Muhtarların demokrasinin vazgeçilmez yapı taşı olduğunu ifade eden Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, muhtarlara görevleri sırasında destek olan herkese minnettar olduğunu söyledi.

Muhtarlar Günü güzel bir programla kutlandı
  • 20 October 2021, Wednesday 9:21

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama etkinliği kapsamında Milas Muhtarlar Derneği binası önünde bir araya gelen muhtarlar,  Milas Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde Atapark’a kadar kortej düzenledi. Sokaklar bando takımının melodileriyle şenlenirken, esnaf ve vatandaşlar muhtarları alkışlarla selamladı.

Kortej eşliğinde yürüyerek Atapark’a gelen muhtarlar adına, dernek başkanı Mehmet Çoban’ın anıta çelenk sunumu ile tören başladı.

Törene; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye gelen Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, yaşamını yitiren muhtarları rahmetle anarak muhtarlığın önemine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Çoban açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“19 Ekim 2015 tarihinde yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim, muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla "Muhtarlar Günü" olarak kutlanmaktadır.

Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar.

Devletimizin halka en sıcak teması olan değerli muhtarlarımız, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Muhtarlarımız tüm bu görevlerin yanı sıra en acı günde de en mutlu günde de vatandaşlarımızın yanında olmaktadır.

Yaz aylarında bölgemizde meydana gelen hepimize derin bir üzüntü yaşatan çok sayıda orman yangında, son günlerde yaşanan fırtına, hortum gibi doğal afetlerde, yaşanan krizin yönetimiyle ilgili muhtarlarımız çok kilit görevler almışlardır.

Doğal afetler, muhtarlarımızın da büyük katkı sunduğu dayanışma ruhu ile devletimizin, kurumlarımızın desteği ile elbet aşılmaktadır.

Buradan tekrar doğal afetlerden etkilenen tüm vatandaşlarımıza, geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Devletimizin güler yüzü ve şefkat eli olan, kamu hizmeti sunumlarının lokomotifi olan, her zaman vatandaşlarımızın yanında olan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutlar, Hakkın rahmetine kavuşmuş olan muhtarlarımıza ve yakınlarına başsağlığı dilerim.”

Tören ardından çocukların halk oyunları gösterisiyle ve lokma ikramıyla tamamlandı.

KAYMAKAM MUHTARLARA YEMEK VERDİ..

Atapark’ta düzenlenen etkinliğin ardından Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke tarafından muhtarlar günü kapsamında ilçede görev yapan muhtarlar onuruna öğle yemeği düzenlendi.

Düzenlenen yemeğe; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Refik Koçi, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve ilçede görev yapan muhtarlar katıldı.

Etkinliğe katılan muhtarlara teşekkür eden Kaymakam Böke, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis