Muhtarlardan “Süt Günü” Ziyareti

​​​​​​​Milas Muhtarlar Derneği Yönetimi, 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle Milas Süt Üreticileri Birliği’ne ziyarette bulundu. Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin, misafirlerine süt üretimi ve tüketimine dikkat çekerek, süt ikramında bulundu.

Muhtarlardan “Süt Günü” Ziyareti

Süt tüketimini arttırmak ve sütün faydaları hakkında insanları bilgilendirmek için 1 Haziran 'Dünya Süt Günü' olarak kutlanıyor. Bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapılırken Milas’ta süt ve süt üreticileri denince akla gelen ilk kurum olan Milas Süt Üreticileri Birliği ziyaretlerin durağı oldu.

Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Hacıilyas Mahallesi Muhtarı Mehmet Çoban ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hisarbaşı Hocabedrettin Mahallesi Muhtarı Vasfi Selçuk, Hayıtlı Ahmetçavuş Mahallesi Muhtarı Ayhan Demirçivi ve Kızılcayıkık Mahallesi Muhtarı Mehmet Akar 1 Haziran Dünya Süt Günü nedeniyle Milas Süt Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

Birlik Başkanı Ali İhsan Gezgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Pinar tarafından karşılanan ziyaretçiler tebriklerini ileterek günlerini kutladılar.

Başkan Gezgin, Dünya Süt Günü nedeniyle Birliğim Gıda aracılığı ile yüzde 20 indirimle Milas halkına süt satışı yaptıklarını belirterek, “bugün ziyaretimize gelen misafirlerimize de süt ikram ediyoruz. Besinsel açıdan ‘mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor. Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 1 Haziran tarihi ‘Dünya Süt Günü’ olarak kutlanıyor.  Bugün, yıllık kişi başına içme sütü tüketim oranlarına baktığımızda ülkemizde süt tüketiminin gelişmiş ülkelerin oldukça gerisinde olduğunu görüyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne Dünya Süt Günü'nü kutlamak ve bu değerli gıdanın insan sağlığındaki önemi hakkında halkımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl çeşitli etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz” dedi...

Birlik olarak çalışmalarının ve projelerinin süt üretiminde; sürdürülebilir ve gıda güvenliğini önceleyerek, üreticilerin hak ettiği refah seviyesine ulaşmasını sağlamaya devam edeceklerini de dile getiren Başkan Gezgin, “Süt ürünleri tüketimini önermeye devam ederken süt ve süt ürünleri ile ilgili yanıltıcı ve hiçbir bilimsel dayanağı olmayan kampanyalara karşı durmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm saygıdeğer üreticilerimizin ve onların üretmiş olduğu ürünleri afiyetle sofralarında tüketen tüm halkımızın ‘Dünya Süt Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık