Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Nefes kredisi için başvuru süresi sona erdi

*TOBB, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında yapılan protokol ile oda ve borsa üyelerine verilecek "Nefes Kredisi" başvuru süresi 26 Haziran itibariyle sona erdi. *TOBB ve bağlı oda ve borsaların Denizbank'a yatırdıkları mevduatlarla oluşturulan 6 milyar TL dolayındaki kredi hacminden kullanılmayan miktarı, oda ve borsalara geri verilecek. *Nefes Kredisinde başvuru süresinin sona ermesiyle birlikte oda ve borsalar 26 Haziran tarihinden itibaren üyelerine "Nefes Kredisi içindir" ibareli faaliyet belgesi vermeyi durdurdular.

Nefes kredisi için başvuru süresi sona erdi

Koronavirüs salgının ekonomiye olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla TOBB - Denizbank ve Kredi Garanti Fonu işbirliğinde yeniden başlatılan "Nefes Kredisi"nde başvuru süreci 26 Haziran itibariyle sona erdi. TOBB ve bağlı oda ve borsaların Denizbank'ta oluşturdukları mevduat üzerinden oluşturulan 6 milyar TL'yi aşkın Nefes Kredisinden kullanılmayan miktarı, Denizbank tarafından oda ve borsaların banka hesaplarına yatırılacak. Nefes Kredisinde başvuru süresinin sona ermesiyle birlikte odalar ve borsalar da üyelerine "Nefes Kredisi içindir" ibareli faaliyet belgesi verme işlemlerini 26 Haziran itibariyle durdurdular.

TOBB - Denizbank - KGF işbirliğinde başlatılan "Nefes Kredisi" kapsamında TOBB ve bağlı oda ve borsalar tarafından Denizbank'ta açılan mevduat hesabına yatırılan paranın 10 katı olarak TOBB üyesi KOBİ'lere verilmek üzere yaklaşık 6 milyar TL tutarında kredi hacmi oluşturulmuştu. Nefes Kredisi için başvuru sürecinin 26 Haziran itibariyle sona erdiği bildirildi. TOBB  Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada Nefes Kredisi için Denizbank ile başlatılan ve 10 binlerce işletmenin kredi ihtiyacının karşılanmasını amacıyla başlatılan sürecin başarıyla yürütüldüğü ve başvuru süresinin 26 Haziran itibariyle sona erdiği belirtilen açıklamada  "Önümüzdeki hafta Denizbank ile kullandırılan kredilerin mutabakat çalışmaları başlatılacaktır" denildi. Açıklamada oda ve borsaların Nefes Kredisi projesi kapsamında bankalara yatırmış olduğu mevduatların kullanılmayan kısmı, faizi ile birlikte iade edileceği de belirtildi.

MİTSO : 3 MİLYON 600 BİN TL'LİK BİR KREDİ HACMİ OLUŞTURDUK

Nefes Kredisinde başvuru sürecinin 26 Haziran itibariyle sona ermesi üzerine MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Üyelerimiz için Denizbank ile yaptığımız protokol gereğince 3 milyon 600 bin TL tutarında bir kredi hacmi oluşturduk. Koronavirüs salgınının üyelerimizin ekonomisine olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için, odamızın olanakları çerçevesinde oluşturduğumuz kredi hacminden pek çok üyemiz yararlanma imkanı buldu. Odaların ve borsaların talepleri doğrultusunda TOBB - Denizbank ve KGF arasında yapılan anlaşma ile Türkiye genelinde yaklaşık 6 milyar TL dolayında bir kredi hacmi oluşturulmuştu. Nefes Kredisinde ihtiyaç duyan üyelerimizi kredilendirme süreci böylece başarıyla tamamlanmış oldu. Bu konudaki çalışmaları nedeniyle başta TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Denizbank ve KGF yöneticilerine teşekkür ederim" dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis