Geçici orman işçilerinin daimi kadroya alınması talebi Meclis’e taşındı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Orman Genel Müdürlüğü’nde 5 ay 29 gün süreyle geçici işçi pozisyonunda çalışan 8 bin orman yangın söndürme işçisinin süre uzatımı beklediğini belirterek, sorunun köklü olarak çözülmesi için işçilere daimi kadro verilmesi için çağrı yaptı.

Geçici orman işçilerinin daimi kadroya alınması talebi Meclis’e taşındı

Girgin, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “2020 için işçilerimizin alımları Ocak ayından itibaren başlamıştır. İlk alınan işçilerin süreleri Haziran ayı itibariyle dolacaktır. Bu aylarda ülkemizde yoğun orman yangınları yaşanmaktadır. Orman yangınları ile mücadele eden işçilerimizin süre uzatımının yapılmaması, yangınlara karşı zafiyetimizi arttıracaktır. Daha önceki yıllarda 4 aylık süre uzatımı yapılmıştı. Bu yıl da orman yangın işçilerimiz için süre uzatımı yapılacak mıdır?” diyerek Hazine ve Maliye Bakanlığına soru yöneltti.

Girgin “Orman yangın işçisi dağda 7/24 görevinin başındadır. Orada yer, orada içer, orada kalır, orada yatar. Arada izne gelir bir günlüğüne ve ailesini görür” diyerek orman yangınlarına hızla müdahale eden ancak iş akitleri askıya alınmak üzere olan yangın işçilerinin ve ailelerinin mağduriyetini giderecek çalışmaların acilen yapılmasını istedi.

İŞÇİLER GEÇİCİ GÜVENCESİZLİK KALICI

2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ödenek yetersizliği yazısı nedeniyle orman yangınlarının en yoğun olduğu dönemde işçilerin iş akitlerinin  Orman Genel Müdürlüğü tarafından sonlandırılmaya başlandığını  ve sonrasında tekrar süre uzatılmasına gidildiğini belirten Girgin “2020 yılı için de 5 ay 29 günlük sürenin dolmak üzere olmasına rağmen henüz süre uzatma kararının çıkmaması geçici orman işçilerini ve ailelerini tedirgin etmektedir” dedi.

“Ne yazık ki “Geçici İşçilik” kavramı toplum algısında; Her yerel ve genel seçim dönemi seçim yatırımı olarak adlandırabileceğimiz uygulamalardan biri olarak yer edinmiştir diyen Girgin,  bu mevcut algı sosyal devlet ilkesinin ciddiyeti bakımından kamu vicdanını ciddi anlamda yaralamaktadır" diyerek  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Meclis Genel Kurulu’nda 8 bin geçici orman işçisine daimi kadro vermek için bir çalışma yapıyor musunuz? sorusunu yöneltti.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin emeğin ve emekçinin sesi olmaya devam edeceklerini ve konunun takipçisi olacağını belirtti.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık