Nevruz kutlaması yapıldı

Oktay ÇAYIRLI -

Nevruz kutlaması yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muğla İl Örgütü tarafından ilçemizde Nevruz Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenledi…

HDP Muğla İl örgütü tarafından “Nevruz Bayramı” kutlamaları dün saat 11’de Aydınlıkevler Mahallesi Pazaryerinde gerçekleştirildi. Kutlamalara, HDP Parti Meclisi Üyesi Adalet Aydın ile Erkan Karabey, HDP Muğla İl Eşbaşkanları Mehmet Kaya ile Günfer Karadeniz, Bodrum, Milas, Marmaris, Fethiye ve Menteşe ilçe örgütü yöneticileri ile yaklaşık 500 kişiden oluşan bir yurttaş topluluğu katıldı.

Çalınan müzik eşliğinde çekilen halaylarla başlayan etkinlik, dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan HDP Milas İlçe Başkanı Kamuran Doğan’ın mesajının okunmasıyla sürdü.

Daha sonra mikrofona gelen HDP Muğla İl Eşbaşkanları Günfer Karadeniz, Mehmet Kaya, Parti Meclis Üyesi Adalet Aydın, Erkan Karabey birer konuşma yaptılar.

 

Tek adam diktatörlüğü için

PM Üyesi Karadeniz, konuşmasında, alana asılan partililerin fotoğraflarının indirilmesine tepki gösterdi.

Karabey ise, referandum sürecine değinerek, “Tek adam diktatörlüğü için referanduma gidilecek. Bize Evet dedirtmeye çalıştıkları şey diktatörlük. Ev ev, sokak sokak gezerek bu referandumun insanlığın hayrı için yapılmadığını anlatmalıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Nevruz ateşi yakıldı. Bu sırada bazı yurttaşlar ateşin üzerinden atlarken, bazıları da ateşin etrafında halay çekerek Nevruzu kutladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık