Öğrencilerde karne ve tatil sevinci…

Adem KANKAYNAR

Öğrencilerde karne ve tatil sevinci…

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı, ilk yarısı sona ererken, ilçemiz genelindeki; ilk, orta ve liselerde okuyan öğrenciler karne sevinciyle birlikte yarıyıl tatili heyecanını yaşadılar.

 

Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk yarısının sona ermesi nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Sakarya İlk/Ortaokulu, Beçin İlk/Ortaokulu ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde karne töreni düzenledi.

İlk törenin düzenlendiği Sakarya İlk/Ortaokulu’nda, tören öncesi çeşitli spor ve şiir dalındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin yanı sıra, ilk dönemde yapılan deneme sınavlarında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.

Düzenlenen törene; Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve bazı yönetim kurulu üyeleri, EMFED Başkan Yardımcısı Mehmet Sert, ilçe merkezindeki okulların müdürleri, Sakarya Okulu öğrenci ve öğretmenlerinin yanı sıra, çocuklarının karne sevincini paylaşmak isteyen öğrenci velileri de katıldı.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin karnedeki notlarla değerlendirilmemesi gerektiğine işaret ederek;

“Karnenizdeki notlar, bir dönem boyunca öğretmenleriniz tarafından görülen eksikliklerinizi sizlerin de görmesi ve ikinci dönemde bunları gidermeniz içindir. Elbette tatil yapacaksınız, dinleneceksiniz ancak bu yarıyıl tatili bir anlamda varsa eksikliklerinizi gidermek için iyi bir fırsattır.

Değerli velilerimiz, çocuklarınızı lütfen karnesindeki notlarla ölçmeyin. Karnelerinde zayıf notu varsa, ona güvendiğinizi, ikinci dönemde kırık notu düzelteceğine inandığınızı söyleyin. Bunu yaparken de ona sıcak ve samimi bir şekilde yaklaşın. Onu anne-baba sevgisi ve şefkatiyle kucaklayın.

Sevgili öğretmenlerimiz, biliyorum tıpkı öğrencilerimiz gibi sizler de yoruldunuz ancak çocuklarımızın geleceği, ülkemizin ve milletimizin geleceği için ikinci yarıya daha iyi hazırlanmanız gerekmektedir. Bu nedenle yılsonunda topyekün bir başarı için sizlere daha büyük görevler düşüyor. Hep birlikte, varsa sorunlarımızı, eksikliklerimizi bu yarıyıl tatilinde gidereceğiz, ikin döneme daha hazırlıklı olacağız” diyerek, tüm öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Sembolik olarak törene katılanlar, okul bahçesinde 5 öğrenciye karne verirken, daha sonra sınıflara girerek, diğer öğrencilerin de karne sevincine ortak oldular.

 

Espriler havada uçuştu…

 

Sınıflarda öğrencilere karne dağıtımı sırasında, AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çipil, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’a bir karne verdi ve fotoğraf çektirdi. Bunun üzerine gazetecilerin; “Müdürüm siyasetçiler de sanırız sizin ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak ilk yarı yılınızı değerlendirdiler ve karnenizi verdiler” şeklindeki yorumu, protokol üyelerinin gülüşmesine ve birbiri ardına yapılan esprilere neden oldu.

 

Karne dağıtım töreniyle ilçemiz genelindeki 2250 Milli Eğitim personeli ve 23179 öğrenci, yarıyıl tatiline başladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık