Öğrencilerin ilk mektup heyecanı

Milas’ta öğrenciler PTT’ye giderek yakınlarına mektup gönderdiler. İnternetin ve cep telefonlarının hızla hayatımıza girmesinin ardından neredeyse mektuplar yazılmaz hale gelirken, öğrenciler farkındalık oluşturmak için toplu mektup gönderdi.

Öğrencilerin ilk mektup heyecanı
  • 27 March 2024, Wednesday 15:48

Milas Dr. Mete Ersoy İlkokulu 3/B sınıfı öğrencilerine sınıf öğretmeni Melahat Kapan, teknolojinin değerlerden uzaklaştırdığı günümüz öğrencilerine, PTT’yi tanıtıp, işleyişi hakkında somut bilgiler vermek amacıyla bir gezi düzenleyerek, mektup değerleri için de bilgilendirme yaptı.  

Öğrenciler, özenle kırtasiyeden aldıkları mektup zarfı ve kağıtlarını büyük bir heyecanla yazarak, yakınlarına PTT’den gönderdiler. İlk defa mektup yazan öğrenciler, özellikle mektuplarına pul yapıştırırken çok heyecanlandılar.

Milas Dr. Mete Ersoy İlkokulu 3/B sınıfı öğretmeni Melahat Kapan, “Çocuklarımızın eski iletişim araçlarını unutmaması, mektupların nasıl hazırlanıp nasıl gönderileceğini öğrenmesi için PTT gezisi düzenledik. Mektuplaşma geleneğini öğrencilere yaşayarak göstermek istedik. Mektuplarını gönderen öğrencilere, PTT’den ayrıca kargo da yapıldığını, mektupların nasıl tasnif ve kargolandığı da anlattık." dedi.

Çok güzel bir gün geçirdiklerini ve mektup göndermesini öğrendiklerini söyleyen öğrenciler, mektup zarfına pul yapıştırdıklarını ve çok mutlu olduklarını anlattılar.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık