“Okumak güzel bir şey!”

Oktay ÇAYIRLI -

“Okumak güzel bir şey!”

53. Kütüphane Haftası dolayısıyla Milas İlçe Halk Kütüphanesi tarafından kutlama programı düzenlendi… Etkinlik programı kapsamında, bir yıllık dönemde Kütüphane’den en çok kitap alıp okuyan yurttaşlara ödüller verildi… Ödül alanlar arasında, iki dönem Muğla Milletvekilliği yapmış olan İrfettin Akar da yer aldı…

53. Kütüphane Haftası, Milas’ta Milas İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlanmaya başlandı. Etkinlik, dün saat 10’da Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen ödül töreni ile başladı.

 

Halk Kütüphanesinde 27 bin 362 adet kitap

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın seslendirilmesiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milas İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şerife Öztürk, kütüphanenin, kitapların ve okumanın önemini anlatmak için Kütüphane Haftası’nın 53’üncüsünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Halk Kütüphaneleri 7’den 70’e herkese ayrım gözetmeden hizmet veren kültür ve yaygın eğitim kurumlarıdır. Amacımız vatandaşlarımızı okumaya, araştırmaya yöneltmek, yeni bilgiler edinerek kendi kendilerini yetiştirmelerini sağlamaya çalışmaktır. Bilgiye ihtiyacı olan herkesin en kolay ulaşabileceği kaynak Halk Kütüphaneleridir. İlçemiz Halk Kütüphanesinde 27 bin 362 adet kitap faydalanmanız için sizleri beklemektedir. Üye sayımız 2 bin 420 olup, bu yıl içinde okuyucularımıza 6 bin 448 adet kitap, 2 bin 184 adet süreli yayın ödünç vermiş bulunmaktayız. 2016 yılı içinde kütüphanemizden yararlan toplam okuyucu sayımız 35 bin 924’tür. Ödünç verme, üyelik ve internet erişim sistemi hizmetlerimizden bütün halkımız ücretsiz olarak faydalanabilmektedir” dedi.

 

Bugün saat 12:30’da Atapark’ta

Öztürk, bugün için ise, 12.30 ile 13.00 saatleri arasında 81 ilde aynı anda yapılacak olan kitap okuma etkinliği kapsamında, “İnsan Her Yerde Okur” sloganıyla Atapark’ta olacaklarını belirterek, tüm kitapseverleri etkinliğe davet etti.

 

Ödül töreni

Öztürk’ün yaptığı konuşmanın ardından 53. Kütüphane Haftası kapsamında 2016 yılı içinde Milas Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap alıp okuyan okuyucular olan Özgür Atlı, Hüseyin Eskici, Ayhan Akkoyunlu, İrfettin Akar, Sermin Çakır, Emine Kaya ve Sibel Kaçar’a Yetişkinler dalında,

Milas Anadolu Lisesi Öğrencisi Emel Karadağlı, Semiha Altunkan Ortaokulu Öğrencisi Mehmet Yavuz, Sakarya Ortaokulu Öğrencisi Sinem Dere, Pinar Ortaokulu Öğrencisi Kader Karataş, Havva Ersoy Anaokulu Öğrencisi Serra Danaoğlu ve Okul Öncesi Öğrencisi Eylül Çelik’e Öğrenciler dalında ödülleri Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Milas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Akın Coşkun ve Şube Müdürü Coşkun Demir tarafından verildi.

 

Siyasetten sonra arkadaşlarım kitaplar oldu

Yetişkinler arasında ödül alanlar arasında 1991 - 1999 yıllarında Doğru Yol Partisi’nden iki dönem Muğla Milletvekilliği yapan İrfettin Akar da yer aldı.

Ödülünü Milas Kaymakamı Arslan’dan alan 71 yaşındaki emekli milletvekili Akar, kısa bir konuşma yaparak, “Son derece mutluyum. Okumak güzel bir şey. Ülkemizdeki bazı kütüphaneler Ortadoğu’nun en büyük kütüphaneleri. İlçemizdeki kütüphane de son derece güzel. Ben 1999 yılında siyaseti bıraktım. Siyaset bittikten sonra en önemli arkadaşlarım kitaplar oldu. Kitap sevdiğimi bilen dostlarım da sık sık bana kitap armağan ediyor. Ben de okuduklarımın birçoğunu başkaları da okusun diye bağışlıyorum. İnşallah önümüzdeki yıl da en çok okuyanlar arasında yer alır ve ödül alırım. Dünyanın gerçeklerini okuyarak öğrenebileceğimizi unutmayalım” dedi.

Ödül töreninin ardından etkinlik, öğrenciler tarafından şiirlerin seslendirilmesi, oratoryo gösterisinin sunumu ve müzik dinletisi ile sürdü. 

 

Yarın

53. Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri kutlama programı kapsamında yarın 10.30 - 14 saatleri arasında İlçe Halk Kütüphanesi’nde müzikli masal etkinliği gerçekleştirilecek.

Son etkinlik Cuma günü

53. Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri, Cuma günü 12 -13 saatleri arasında 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne kitaplık oluşturulması için kitap bağışı etkinliğinin yapılması, saat 14’te ise İlçe Halk Kütüphanesi’nde Psikolog Aynur Öztürk’ün katılımıyla “Kitapla Oyun Terapi” konulu  sunumla tamamlanacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık