Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Onlar da zeytinin büyüsüne kapılıp üreticisi oldular

​​​​​​​"SAĞLIKLA VE ŞIKLIKLA TÜKETİCİYE ULAŞACAĞIZ"

Onlar da zeytinin büyüsüne kapılıp üreticisi oldular

Zeynep Gülçin Engin, yıllarca İstanbul'da bankacılık işkolunda çalışmıştı.

 Eşi Ali Engin Engin ise iç mimardı. "a2e." adıyla kurduğu iç mimarlık firmasında özgün tasarımlar yapıyordu.

Onlar da Milas'ın zeytin ağaçlarının büyüsüne kapılıp "Gali Gıda" adıyla bir firma kurdular ve Milas'ın Şenköy mahallesindeki zeytinliklerden erken dönemde hasat edilen memecik türü zeytinleri soğuk sıkım yöntemiyle zeytinyağına dönüştürüp "Mystic" markasıyla zeytinyağı tutkunlarının beğenisine sunmaya başladılar.

Zeytinyağlarını Milas'ın Balcılar mahallesindeki dükkanlarından ve internet üzerinden pazarlıyorlardı. "Mystic" zeytinyağının kalitesine öylesine güvendiler ki, kimyasal ve duyusal analizlerini yaptırdılar. Sonuçların Milas zeytinyağının AB coğrafi işaret değerlerini tuttuğunu belgelediler. Belgeleriyle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası'na başvurdular. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'in elinden AB coğrafi işaret belgelerini ve etiketlerini aldılar.

Zeynep Gülçin Engin ve Ali Engin Engin, zeytinyağı serüvenine başlamalarını şöyle anlatıyorlar:

"Yazları Milas'a ailemizi ziyarete geldiğimde bu büyülü topraklara basmak, burada nefes almak istedik. Buralara gelince zeytin ve zeytinyağının büyüsüne kapıldık. Her zaman lezzetine düşkün olduğumuz zeytinyağı bizi kendine çekti. Firmamızı kurduk. Zeytinyağı tüketicisi iken üreticisi olduk. Doğanın bize sunduğu mucize meyve olan zeytini, toplanmasından şişelenmesine kadar her sürecinde bizzat işin başında bulunuyoruz. Doğru yöntemlerle üretip, soğuk sıkım tekniği ile sıkarak içindeki tüm vitamin ve değerleri koruyarak şişeliyoruz. AB coğrafi işareti alabilmemiz de işimizi ne kadar doğru yaptığımızı kanıtlıyor"...

Ziyaret sırasında Milas zeytinyağına AB coğrafi işareti alınması nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer'e teşekkür eden Zeynep Gülçin Engin "Üretimde her zaman sağlık ve lezzeti yüksek kalitede en doğal yöntemlerle buluşturup tüketicilerine sunmayı amaçlayan güvenilir ve butik bir marka olmayı hedefliyoruz" dedi.  Ali Engin Engin ise "AB coğrafi işareti almış zeytinyağımızı, hem Türkiye'de hem de yurtdışında sağlık ve şıklıkla müşterilerimize sunan, sektörün güvenilir ve en seçkin temsilcisi olmak istiyoruz" diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Zeynep Gülçin Engin ve Ali Engin Engin'e AB coğrafi işaret belgeleriyle etiketlerini teslim ederken kendilerini kutlayarak başarılar diledi. Reşit Özer "Sizler gibi bilgili, bilinçli zeytinyağı üreticilerimizin sayısı giderek artıyor. Bu da Milas zeytinyağında çok doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Burada hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor; her zaman amacımız üretimde kaliteyi korumak ve daha da geliştirmek olmalı. Her zaman zeytinimizin ve zeytinyağlarımızın ihracatını hedeflemeliyiz. Size ve tüm zeytinyağı üreticilerimize başarılar diliyorum" dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis