Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 64. Başkanlar Konseyi Sonuç Bildirgesi:

​​​​​​​ "ANADOLU BASINI KİMLİĞİNE, MESLEĞİNE VE GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMALIDIR"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 64. Başkanlar Konseyi Sonuç Bildirgesi:

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 64. Başkanlar Konseyi toplantısı Koronavirüs nedeniyle online olarak 04 Nisan Pazar günü internet üzerinden, Başkanlar Konseyi üyeleri ve Basın Vakfı üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete sahipleri temsilcileri seçimlerinin görüşüldüğü toplantıda, Anadolu basınının geleceği için mutlaka değişim yaşanması gerektiği belirtilerek, bu değişimin ancak TGF adaylarının seçilmesi halinde gerçekleşeceği vurgulandı.

1- 10 yıldır görevde olanlar Anadolu basınının sorunlarının çözümü noktasında hiçbir varlık gösterememişler, yüksek oturum bedelleri ve yakınlarını BİK’te işe yerleştirmenin dışında hiçbir şey yapmamışlardır. Anadolu basınının kimliklerine, mesleklerine ve geleceklerine sahip çıkmak için bu kötü gidişe dur demesi gerekmektedir.

2- TGF adaylarının seçimi kazanarak göreve gelmeleri halinde; Basın İlan Kurumu tarafından 3 büyük ildeki gazete sahiplerine verdiği kredinin tüm Anadolu Basını sahiplerine de verilmesi,

3- Basın İlan Kurumu tarafından alınan yüzde 15’lik komisyonun, yüzde 8’e çekilmesi,

4- Güç durumda olan ilçe gazetelerinin kadro zorunluluğunun kaldırılması, merkez gazetelerinin ise kadro zorunluluğunun esnetilmesi,

5- Gereksiz olan ve sayıları 36 olan genel kurul üyeliklerinin kaldırılması, ödenen 2-3 milyon liranın üzerine bütçeden ilave edilerek gazete sahiplerine kredi imkanı olarak sağlanması

6- Basın kartlarının yenilenmesinde büyük sıkıntı yaşayan meslektaşlarımızın bu sorununun en kısa sürede çözümlenmesi,

7- TBMM’den Anadolu Basınına yönelik olarak mutlaka karşılıksız destek paketi çıkarılması için var güçleriyle çalışacağı karara bağlanmıştır.

8- Aşı konusunda öncelikli gruba alınan Basın Kartı olan meslektaşlarımızın yanı sıra, basın kartı olmayan meslektaşlarımızın ve eşlerinin de aşıda öncelikli gruba alınması konusunda çalışmalara devam edilecektir.

9- İnternet Medya yasası ve Basın kartları konusunda yaşanan sorunlarla ilgili girişimler devam edecektir.

KAMUOYUNA DUYURULUR

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis