Milas’ın ilk ve tek ultra maratonu yapıldı…

İlçemiz sınırları içerisinde 2019 yılından bu yana koşulan Milas’ın ilk ve tek ultra maratonu olma özelliği taşıyan “Garmin Latmos Ultra Maratonu” 3 Nisan 2021 Cumartesi tarihinde Bafa Kapıkırı Latmos Dağı çevresinde gerçekleştirildi. 

Milas’ın ilk ve tek ultra maratonu yapıldı…

İlki 2019 yılında yapılan, ikincisi ise geçtiğimiz sene Covid 19 salgını nedeniyle iptal edilen organizasyon, bu yıl yine pandemi kurallarının gölgesinde başarı ile gerçekleştirildi. 

Ülkemizin dört bir yanından amatör ve profesyonel birçok koşucunun iştirak ettiği organizasyon, ilçemizin yetiştirdiği doğa sporcularından olan Ali Cem Aktaş’ın sahibi olduğu Limit Sensin Firmasınca organize edilmesi bakımından ayrı bir öneme sahip bir etkinlik oldu.

Bafa Gölü Koşusu 10 km, Bafa Ultra Junior 17 Km ve Garmin Latmos Ultra 45 km etaplarında yapılan etkinliğe Milas’tan Karyalı Koşucular Takımı Sporcusu olarak katılan Eczacı Mustafa Kemal Fındıkçıoğlu 45 km’lik etapta genel klasmanda 10. Olurken, 40-49 yaş grubunda ise 4. Olarak maratonu başarı ile tamamladı. 

İlçemizin tanıtımı anlamında ileriki yıllarda daha da önemli bir yere sahip olacak bu etkinlik ve bu etkinliğe benzer spor organizasyonlarının artarak devam etmesi ve kamu kurum ile kuruluşlarınca desteklenmesi tüm sporseverlerin ortak isteği.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık