Ören 3. Yamaç Paraşütü Festivali 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak

ÖNDER Haber / A.Kemal KAŞKAR -

Ören 3. Yamaç Paraşütü Festivali 7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak

Milas Belediyesi ve ÖRDOST tarafından 7-8 Mayıs tarihlerinde Ören’de 3. Yamaç Paraşütü Festivali yapılacak.

 

“Herşey Güzel Olacak”

“Herşey Güzel Olacak” sloganıyla düzenlenen Festival etkinlikleri kapsamında Yamaç Paraşütü, Doğa Yürüyüşü, Deniz Kayağı gibi etkinliklerin ve ayrıca, İnan Baştaş ve Başkent Havacılık Kulübünün katkılarıyla havai fişek gösterisinın yapılacağı 7 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenecek konsere Bodrum’dan What A Band grubunun katılacağı öğrenildi.

Önceki akşam haberimizi yayına hazırladığımız saatlerde ÖRDOST’tan yapılan açıklamada; ‘beldede konaklama kapasitesinin dolduğu’, ancak kendi çadırı ile gelenlerin, yanlarında istedikleri kadar misafir ya da ailelerini de getirerek festivale katılabilecekleri ve “tüm katılımcılara Cumartesi ve Pazar günleri 07-09 saatleri arası Belediye Çay Bahçesinde kahvaltı verileceği” belirtiliyordu.

Etkinlik programının Cumartesi sabah 09:30’da Ören Belediye Meydanında başlayacağı, burada toplanılıp açılış konuşmaları ve bilgilendirmelerin yapılacağı, saat 10’dan itibarense katılımcıların minibüslerle paraşüt tepesine taşınmaya başlanacağının belirtildiği açıklamada daha sonra şu bilgilere yer veriliyordu:

“Uçuşlarımız gün boyu hava müsait olduğu sürece devam edecektir. Minibüslerimiz 17+1 kişilik olup her 12 kişi tamamlandığında hareket edecektir.

Kocatepe (Alatepe) Yamaç Paraşütü Pistimiz 622 m. olup 30 m. eninde ve 50 m. boyundadır. Kalkış yönleri GD,G,GB’ dır..Alt zemininde kalın ve esnek plastik kaplama bandı vardır, üstüne suni çim yapıştırılmıştır ve Türkiye’nin en iyi alt yapısına sahip pisttir. TEKNİK OLARAK BAŞLANGIÇ PİLOTLARI İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. Pistin sonu dik uçurum olduğundan başlangıç pilotu arkadaşlarımız eğitmenlerinin kontrolünde kalkış yapmalıdırlar.

20 kişilik AKUT  Ekibi, iki adet ambulans, Ören Jandarması, Ören Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milas Belediyesi Zabıtası Ekibi, kalkış pistinde, iniş alanında ve  denizde, katılımcıların güvenliği için festival boyunca önlem alacaktır.

Öğle yemeği için Okul Aile Birliği’miz tarafından kermes yapılacaktır. Burada ailelerimiz, dayanışma amaçlı yaptıkları yiyecekleri uygun fiyatla misafirlere sunacaklardır. Akşam yemeklerini ise mahallemizdeki dükkân ve lokantalardan kendi seçiminize göre temin edebilirsiniz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık