“Osman Bolulu için …” yazısına cevap olarak!

“Osman Bolulu için …” yazısına cevap olarak!

Sayın Zeki Sarıhan’ın, 7 Ağustos tarihli gazetemizde de yayınlanan “Osman Bolulu için …” başlıklı yazısı ile ilgili olarak, merhum Osman Bolulu’nun çocuklarından açıklama yazısı geldi.

Bu yazıyı aynen yayınlarken, Osman Bolulu’nun vefatıyla yaşanan büyük üzüntüyü paylaşıyor, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına, dost ve arkadaşlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz …

 

Milas Önder Gazetesi Yöneticilerine,

Babamız Osman Bolulu’nun vefatı nedeniyle gazetenizde 7 Ağustos tarihinde yayınlanan Sayın Zeki Sarıhan’ın yazısında, gerçeği yansıtmayan ifadeler bulunması, biz çocuklarına cevap hakkı doğurmuştur.

Aşağıdaki metni, gazetenizde aynı köşede yayınlanmak üzere iletiyoruz.

Gereğini yapacağınıza inanarak, şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz.

Osman Bolulu’nun çocukları

Asuman Bolulu İpçi, Yasemin Bolulu Erdoğan, Ayşegül Hürriyet Bolulu Öktem

 

Sayın Sarıhan,

Değerli babamız, kutup yıldızımız Osman Bolulu’yu kaybettik. Ardından sayısız dostu, tanıdığı onu anlattı, kişiliğini, ideallerini tanımlamaya çalıştı. Bu bağlamda Didim Gürses gazetesinde yayınlanan yazınızda geçen, ‘O bir devrimci eğitimci, şair ve yazardı’ sözleriniz için biz üç çocuğu, size teşekkür ediyoruz.

Fakat çok büyük bir ‘ancak’ var:

Yazınızda, yanlış algılamaya yol açacak ifadeler yer alıyor. Anlık gözlemlerinize, bir telefon görüşmesine dayandırdığınız bu ifadelerin, babalarını canından çok seven, hayatının her döneminde yanında, işlerinin içinde yer alan biz çocuklarına ve şimdi sizi düzeltemeyecek olan babamızın anısına saygısızlık olduğunu düşünüyoruz.

Önceki yıllarda da her an babamızın çalışmalarının içinde olmamıza rağmen, görme sorunu nedeniyle artık bilgisayarda çalışamadığı için, özellikle 2010 yılından sonra, günlük yaşamının düzenlenmesinde hep birimiz veya hepimiz yanında olduk. Yazılarını düzenleyip kitaplaştırma aşamasında bizzat üç kardeş çalıştık, kitaplığını düzenleyip tüm kütüphanesinin dökümünü yaptık. Osman Bolulu web sitesini hazırlayıp, tüm kitaplarını ve yazılarını kendi web sitesinde ( www.osmanbolulu.com.tr ) düşün, edebiyat dünyasına sunduk.

Babamızın web sitesi bizler var olduğumuz sürece yaşatılacaktır.

Osman Bolulu’nun ‘kahır ve yalnızlık içinde’ gittiğini söylüyorsunuz. Bunu ‘bugünkü rejimin birçok aydının ömrünü kısalttığı’ ifadesinin arkasına saklamışsınız. Babam ülkenin sıkıntılarından, bugünkü durumundan, bu ülkenin her aydını kadar şikayetçi idi, ancak hiç ama hiç umudunu yitirmeyenlerdendi O.

Kahır kelimesi hiçbir zaman onun sözlüğünde yer almadı. Tarihsel perspektif içinde bakar, tahlil eder, değerlendirir, gereğinde küfreder, ancak asla süngüsünü düşürmezdi. Bizlerin umutsuzluğa düştüğü anlarda bile bunun doğru olmadığını söyler, coşku ve inançla güzel günlere inanırdı.

Yalnızlığa gelince; bizler birbirine derinden bağlı, her zaman kenetlenmiş bir aile olduk hep.

2010 yılında sevgili Annemiz gittikten sonra biz üç kızı, babamızı gözümüzden bile sakındık, hep yanındaydık. Ankara’da iki dakika mesafede oturan, sizin de tanıdığınız ortanca kızı babamızın her işine koştu, her gün babasındaydı. İzmir’de oturan kızı, yılda en az 4- 5 kez gelip, uzun süreler yanında kalıp hem gündelik işleriyle ilgilendi, hem kitap yazı işlerinde bizzat yer aldı. Yurtdışında yaşayan küçük kızı, yılda en az iki kez gelip, en az birer ay baba evinde babamızın işleri için içi titreyerek sevgi ve istekle çalıştı, uzaktayken de web sitesi ve yazılarından elini çekmedi.

Kendi ifadenizle ara sıra yaptığınız telefon konuşmaları ile Babamızın yalnız ve terk edilmiş olduğu kanısına nasıl vardığınızı anlamak mümkün değil. Çocukları her an yanında olduğu gibi, gerçek dostları ve öğrencileri de onu sık sık ziyaret ettiler, aradılar.

Sonuç olarak babamızın anısına yazdığınız yazı için teşekkür ederken, gerçek gözlem ve bilgilere dayanmayan kişisel çıkarsamalarınızla babamıza yalnızlık ve kahır yakıştırmaları yapmanız bizi derinden üzdü ve bunun babamızın anısına saygısızlık olduğunu düşündüğümüz için cevap vermek gereği duyduk.

İyi günler dileği ile …

 

Çocukları

Asuman Bolulu İpçi, Yasemin Bolulu Erdoğan ve Ayşegül Hürriyet Bolulu Öktem

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık