Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Özcan: 'Yatağan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu çalışmıyor. Çünkü 1.5 yıldır yazılımı yok!'

Uzmanlar teknik olarak hava kirliliğinin sağlıklı bir şekilde ölçülüp değerlendirilmesi için bir hava kalitesi izleme istasyonunun yılın en az üçte birinde veri üretmiş olması gerekiyor demekte, ancak Türkiye’de hava kirliliğine müdahale konusundaki en büyük sorunlardan biri veri eksikliğinden kaynaklanıyor. 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı 330 Hava Kalitesi İzleme İstasyonundan yalnızca 221’inin verileri kamuoyu paylaşılıyor.  Ancak Yatağan bu istasyonlardan biri değil. 

Özcan: 'Yatağan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu çalışmıyor. Çünkü 1.5 yıldır yazılımı yok!'

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın 9 Eylül 2018’de vermiş olduğu soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum 15 Kasım 2019’da cevap verdi. Bakan Kurum: “Yatağan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’nda yazılım (istasyonun veri üretebilmesi için gerekli olan program) yok! Yazılım temin çalışmaları devam etmektedir.” dedi. 

Özcan: Termik Santraller Muğla’nın havasını ve toprağını kirletirken Bakanlık neyi bekliyor?

Suat Özcan yaptığı açıklamada: “Göreve geldiğim günden beri istasyonun yazılım süreçleri devam ediyor. Bu nasıl bir programdır ki hala faaliyete geçirilememiştir. Termik Santraller havayı ve toprağı kirletirken Bakanlık neyi bekliyor?” dedi. Kendi sosyal medya hesabından termik santraller ve hava kirliliği hakkında bir video da paylaşan Özcan: “Muğla son üç yıldır hava kalitesinde hiçbir iyileşme olmayan ve havası hep kirli şehirler arasında. İlimizi sadece Yatağan değil Yeniköy ve Kemerköy Termik santralleri de kirletiyor. Bakanlık havanın ve toprağın kirletilmesine göz yumuyor. Şimdi de çevre mevzuatına uyum adı altında 30 Haziran 2022’ye kadar bu kirliliği meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğer siyasi partilere çağrımızdır “Temiz Hava Haktır”. Termik santralların çevre mevzuatına uyumu için getirilen uzatma düzenlemesi geri çekilmelidir.” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis