YÖRÜK OBALARI DERNEĞİ’NİN MUHTEŞEM ÇADIRI..

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yönetimi, görkemli Yörük çadırında Milas basınıyla bir araya geldi. Her siyasi görüşe eşit mesafede olduklarının altını çizen Dernek Başkanı Turgut, buluşmada yaptığı konuşmada, “Derneğimizin çadırına ve kültür etkinliklerimize herkesi bekleriz.” dedi.  

YÖRÜK OBALARI DERNEĞİ’NİN MUHTEŞEM ÇADIRI..

Bundan 2 yıl önce 15 Mayıs tarihinde kurularak kültürel faaliyetlere başlayan Milas Yörük Obaları Kültür Derneğinin yönetimi, Milas-Söke karayolu 19 Mayıs Bulvarı üzerindeki (Akkent karşısı) 254 metrekare genişliğinde ve 7 metre yüksekliğindeki otağ çadırda, Milas basınıyla biraraya geldi.
Basınla tanışmak ve dernek çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarını adeta bir etnografya müzesini andıran otağ çadıra davet eden Dernek Başkanı Erkan Turgut; yaptıkları ve gelecekte yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Çadır yerinin Can-Raşit ve Emin Zeki Helvacıoğlu kardeşler tarafından sağlandığını, çadırın iç donatımı için herkesin katkısının bulunduğunu ve çevre düzenlemesinin Milas Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Başkan Turgut, katkısı olanlara teşekkür ederek şunları söyledi: “Bugüne kadar üçer kez Çamlıca köyünde sonbahar ve Milas merkezde İlkbahar Yörük Şölenlerini düzenledik. Bu şenliklere Aydın, Manisa, İzmir, Uşak ve Antalya'dan katılımlar oldu. Bu şölenlerde temsili Yörük göçleri canlandırılıyor ve yöresel ev yemekleri yapılıyor. Ören ve Milas'ta Boğa Güreşleri düzenledik. Folklor ekibimiz Milas Tarım Fuarı, Zeytin Hasat Şenliği vd. etkinliklerde yöresel oyunlarımızı sergiliyor. Pehlivan güreşleri ve geleneksel kına geceleri yaptık."
“HERKESİ YÖRÜK ÇADIRIMIZA, RENKLİ KÜLTÜRÜMÜZLE TANIŞMAYA DAVET EDİYORUZ”
Turgut, derneğin her siyasi görüşe eşit uzaklıkta olup, partiler üstü bir konumda olduğuna vurgu yaparak şöyle devam etti: “Derneğimizin amacı Yörük kültürünü yaşatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmaktır. Bunun için çalışmalar yapacağız. Yörük kültüründen gelen ve bunu yaşatan yaşlılarla görüşerek, anlattıklarını kayıt altına almayı planlıyoruz."
Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, “Etkinliklerimizle, geçmişle bugün arasında bağ kurmaya ve bu kültürü yaşatmaya çabalıyoruz. 100 aktif üyemiz var ama Yörük kültürüne gönül vermiş herkesi fahri üyemiz olarak kabul ediyoruz. Çadırımızda bireysel ve toplu, kahvaltı ve yemekler verilmektedir. Herkesi çadırımıza bekliyoruz.” dedi.
Basın mensuplarıyla fikir alışverişinin gerçekleştirildiği buluşma, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık