Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Partiler arası dayanışma sürüyor

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ittifak yapan CHP ve İYİ Partililerin dayanışması sürüyor. Aralarında Milletvekili Süleyman Girgin ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da bulunduğu CHP’li üyeler, İYİ Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Tokat, 2020 yılında belediye olarak önemli yatırımlara imza atacaklarını söyledi.

Partiler arası dayanışma sürüyor
  • 22 January 2020, Wednesday 12:00

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, İYİ Parti teşkilatını ziyaret etti. Ziyarete; Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Mehmet Çayırlı, Hüseyin Çöllüoğlu, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve çok sayıda partili katıldı. CHP’li heyeti, İYİ Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu ve partililer karşıladı.
Misafirlere ‘hoşgeldiniz’ diyen İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, “Biz hep birlikte bu yola baş koyduk. İnşallah hep birlikte güneşi kucaklayacağız. Ülkemiz özlediği, halkımızın hak ettiği günler yarın ve yarından da yakın.” dedi. 
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Biz ülkenin geleceği açısından ve bizden önce bize bu günleri, bu devleti, bu toplumu bahşeden ve neredeyse koskoca bir nesil olarak kendilerini feda eden atalarımıza karşı sorumluluklarımız çerçevesinde bir yola baş koyduk. Bu noktada İYİ Parti’nin tüm yöneticilerine içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Seçimle halkın verdiği temsil görevinde İYİ Parti’nin de katkı ve imzasının olduğunu söyleyen Tokat, “Biz aynı zamanda topluma karşı İYİ Parti’yi de temsil ediyoruz. Bu görevimizi de yerine getirirken kesinlikle bize duyulan güvenin dışına çıkmama ve bu güveni boşa çıkarmama konusunda var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Güven noktasında ve bize düşen sorumluluklar noktasında her zaman sizlerin göğsünü kabartacak bir yol çizeceğimizden de herhangi bir endişeniz olmasın.” dedi.

“2020 yılı belediye olarak önemli yatırımlara imza atacağımız bir yıl olacak” diyen Tokat, Labranda’nın ihalesinin yapıldığını ve en kısa sürede sözleşme imzalanacağını söyledi.
 
Milas açısından hem belediye yönetimi olarak, hem de siyasi partiler olarak beraber yol yürümek ve beraber hareket etmek zorunda olduklarını kaydeden Tokat, 2009 yılında belediye ve DSİ ile yapılan protokol çerçevesinde yapılan içme suyu projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tokat, “2009 yılında belediye başkanı olarak seçildiğimizde Milas için attığımız 2 adımdan bir tanesi budur. Bir tanesi altyapı projemiz için İller Bankası ile anlaşmak, birisi de içme suyu ihtiyacımız için DSİ ile bir görüşme müracaatı. Sulama barajıydı orası. Biz oraya müracaat ederek Milas halkı için bir su hattı elde ettik ve bunu tescil ettirdik. Daha sonra da karşılıklı görüşmeler çerçevesinde burada arıtma tesisi ile dağıtım depoları ve isale hattı ile büyük bir içme suyu için sistem kurulmasını ve bunun DSİ tarafından yapılmasını, daha sonra anahtar teslimi belediyemize devredilmesini ve 30 yıl süreyle parasını ödeyerek burayı belediyemizin işletmesini beraber kararlaştırdık. Ve süreç böyle başladı. Ancak daha sonra büyükşehir kanunu çıktı. Su ile ilgili işler MUSKİ’ye geçti. Şimdi bizim yerimizi MUSKİ aldı. Çalışma devam ediyor. MUSKİ’ye devredilecek. MUSKİ de burayı 30 yıl parasını ödeyerek vatandaşa kaliteli, bol ve ucuz içme suyu verecek.” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki hafta ilçe protokolünden oluşan bir heyetle Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini belirten Tokat, “Tüm milletvekillilerimizi ziyaret edeceğiz ve vekillerimizin desteğiyle bakanları ziyaret edeceğiz. Başta doğalgaz, spor salonumuz, fuar alanımız gibi konular olmak üzere ilgili bakanları tekrar ziyaret edeceğiz. Bu vesileyle konuyu tekrar gündemde tutmak ve hatırlatmak istiyorum. Uzun yıllardan beri Milas’a doğalgaz verilmesiyle ilgili girişim ve çabamız var. Özellikle OSB’yi hızlandırarak buradaki çabayı çabuklaştırmak istiyoruz. OSB son aşamaya geldi. Ama hem OSB, hem de Milas’ın hava kirliliği noktasında acil olarak doğalgazı istiyoruz. Bu konuyu defalarca gündeme getirdik. Ama şimdi, daha kararlı olarak yola çıkıyoruz. Toplumun her kesiminin desteğini alarak, tüm siyasi partilerle hep beraber yürüyerek bu hedefimizi birlikte gerçekleştirmeye çalışacağız.” dedi.

CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ise, “Yaklaşık bir yıl oldu ittifak sürecine gireli. Sizlerle bu vatan, millet, bayrak, Atatürk yolunda yürümekten her zaman mutlu olduk, gurur duyduk. Önümüzdeki siyasi konjonktür neyi gerektirir bilmiyoruz ama yerelde yapmış olduğumuz ittifakı genelde de devam ettirmemiz gerekecek, böyle gözüküyor.” dedi.
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise, “Cumhurbaşkanı açıklama yaptı dün. ‘2019 yılı Türkiye için yükseliş yılıydı, 2020 de şahlanış yılı olacak’ dedi. Benzer bir cümleyi 2018’de de kurmuştu. Ama 2018’de şahlanan dolar olmuştu. 2019 yılında da şahlanan borçlar oldu. Kefen parası dâhil olmak üzere 80 milyarlık açığı 160 milyara yükselttiler. 2020 yılı için şahlanan ne oldu: 608 bin yeni işsiz genç. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Böyle bir ortamda bize düşen görev, demokratik, laik, soysal bir hukuk devletini güçlü bir parlamenter sistemi yeniden kurmak için dayanışmayı genişletmek.” şeklinde konuştu. 
İYİ Parti İl Başkanı İncilay Şekerdağ Gezgin, İYİ Parti’nin ‘can sıkıntısı’ yaşanarak kurulan bir parti olmadığının altını çizdi. “Baktık ki, Türkiye elden gidiyor, Cumhuriyet değerleri sıfırlanıyor. Tek adam rejimiyle bir kişinin ağzından çıkan her şey, yasa oluyor. Bu bize alıştığımız bir ortam değil, yaşayabileceğimiz, hazmedebileceğimiz bir şey değil. Biz Türk milleti olarak demokrasiye alışmış, özümsemiş ve yıllardır Atamız sayesinde Cumhuriyet değerleriyle özdeşleşmiş bir milletiz” diyen Gezgin, “Bu birlikteliğin artık Türkiye’nin gittiği olumsuz gidişata dur diyebilecek bir ortamın başlangıcı diye düşünüyorum” dedi.
Ziyaretin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis