Paskal, Oda Çalışmalarındaki Son Durumu Paylaştı…

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, her yıl, yeni yılın ilk günlerinde yaptığı değerlendirme toplantısını bu sene, 31 Mart’ta yapılan yerel seçim süreci yoğunluğu nedeniyle erteleyerek, dün yazılı bir açıklama ile üyelerine duyurdu.

Paskal, Oda Çalışmalarındaki Son Durumu Paylaştı…

Oda Başkanı Nurol Paskal, yaptığı yazılı açıklamada Oda’nın, 2023 yılı içinde başlayan/devam eden ve 2024 yılında da sorunların çözüme kavuşması için her türlü çabanın sarf edildiğini belirterek; “Son yıllarda dünyada ve ülkemizde yaşadığımız olağan ve olağandışı gelişmelerle ekonomik ve sosyal yaşamımızda olumsuzluklar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz.

Covıd19 salgınının olduğu pandemi dönemi, depremler, ekonomik sıkıntılar ve esnafımızla ilgili sistem değişiklikleri bizlere zaman zaman zor anlar yaşatmıştır. Bütün bunlara rağmen sizlerin desteği ile odamız bu zorlukları hafifletmek için yerel ve merkezi yönetim temsilcileri ile ilgili kurumlar nezdinde çalışmalarını sürekli kılmış ve hala devam etmektedir.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığı, bakanlıklarımızın ilgili daireleri, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve TESK yönetiminde bulunduğumuz Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Bölge ve Merkez Birliği ile yaptığımız istişarelerde;

Toplu taşımanın; başta ücretsiz taşıma olmak üzere Muğla Büyükşehir Belediye Ulaştırma Daire Başkanlığı (UKOME) ile ilgili çalışmalarda, temel girdilerden olan akaryakıttaki ve araç alımındaki ÖTV muafiyeti ile ilgili Büyükşehir olmadan önceki güzergahlarının müktesep hak olması, Bodrum Otogar sorunu, araç yaşları, ortaklıkların sonlandırılması vb. konulardaki sorunların yerel ve merkezi yönetimdeki ilgili kurumlardaki süreci takip edilmektedir.

Ticari taksilerde; kademe siteminin kaldırılması, takılması zorunlu olan kamera, araç alımlarındaki ÖTV muafiyeti, tarife zamları, durak yerlerinin güncellenmesi, yeni durakların tahsisi vb. sorunlar takip edilmekte ve 31 Mart 2024 sonrası yeni seçilen yerel yöneticilerle görüşmelerimiz yapılmakta ve çözümleri tarafımızdan takip edilmektedir.

Servisçi esnafımızın; taşımalı eğitim, çalışma izin belgesi, güzergah belgesi, fiyat tarifeleriyle ilgili bütün detaylar tarafımızca takip edilmektedir.

Kamyoncu esnafımızın; yetki belgesi, yetki belgelerinin devri, takograf ile ilgili (özellikle dinlenme süreleri) sorunlar, ülke geneli nakliye birim fiyatlarının düzenlenmesi,

Deniz ve iç deniz su yolu taşımacılığı yapan tekneci esnaflarımızın; kayıt dışı (korsan) taşımacılıkla mücadele, teknelerin plakalandırılması, Sahil Güvenlik Liman Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile ilgili sorunların çözümü, aralıksız olarak tarafımızca takip edilmektedir.

Galerici esnafımızın; yetki belgesi, galeri siteleriyle ilgili yetkili kurumlarla olan talep ve sorunları hakkında işlem takibi ve sonlandırılması çalışmalarımız devam etmektedir.

Esnafımızın devlet destekli işletme kredilerine kolay ulaşmasını sağlamak için yönetiminde bulunduğum Milas Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Aydın-Muğla Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri 3. Bölge Birliği ve TESKOMB ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte ve kesintisiz devam edecektir. Bu sıkıntıları sizlerin de desteğiyle çözmek için çaba sarf ediyoruz.

Şahsım; sizlerin verdiği yetki ile Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olarak sizleri temsil görevimizi icra ederken biliyoruz ki kişilerin önemli olmadığını, kurumumuzun ve camiamızın önemli olduğunu, kurumumuzu ileriye taşıyarak sizlerin çalışma şartlarınızı iyileştirmenin ana görevimiz olduğunu belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm üyelerimiz, kıymetli aileleri, Oda yönetim kurulumuz ve Oda personelimiz başta olmak üzere tüm Milaslı hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı kutlar; mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlar dilerim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık