Projelerini Tanıtan Çayırlı Üreten Bir Belediye Vaat Etti
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek, 31 Mart’ta seçimi kazanırsa yapmayı planladığı projelerinin lansmanını yaptı. Çayırlı; “Belediye Başkanının yapabileceği, akla yatkın ve kaynağı düşünülmüş projeleri sizlerle paylaşıyorum. Bu seçimin ardından ülkeyi kurtarma şansımız olmayabilir ama Milas’ı kurtarma şansımız var. Bu seçim parti seçimi değil. Her zaman temas ettiğimiz bir belediye başkanı seçeceksiniz” dedi.
![Projelerini Tanıtan Çayırlı Üreten Bir Belediye Vaat Etti](https://www.milasonder.com/images/haberler/4a6cae5743972ccc145a49a75a79ecee.jpg)
İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı’nın 29 Şubat Perşembe günü Esentepe Restoran’da ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıya İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nazan Yakabaşı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Erdoğan ile bazı belediye meclis üyesi adayları katıldı.
"ALTYAPI SORUNLARININ GÜNDEME GELMEYECEĞİ BELEDİYECİLİK VAADİNDE BULUNUYORUZ"
İlk konuşmayı İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce yaptı. Başkan İnce; “Kendi çevremizden baktığımız zaman Milas’ın birçok noktada hizmet anlamında geride kaldığını görüyoruz. Sadece biz görmüyoruz vatandaşlardan da şikâyet olarak bizlere iletiliyor. Uzun süreler yaptığımız gözlemlerde, yaptığımız araştırmalar ve anketlerde Milas halkının belediyecilik faaliyetlerinden çok da memnun olmadıkları çok açık ve net bir şekilde ortaya konuluyor. Uzunca yıllar hep aynı parti tarafından yönetilen, kişiler değişse de yönetim anlayışı uzunca bir süre değişmedi.
Özellikle 2014 Büyükşehir yasasından sonra köylerimizin mahalle statüsüne geçmesi ile beraber belediyelerin hizmet alanı daha da genişledi. Fakat 10 yıllık süreçte gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse ilçe belediyesinin köylerimizle ilgili temel sorunları hala daha çözemediğini görüyoruz. Birçok mahallede hala imar planlarının olmayışı, hala yolların bozuk oluşu, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak sosyal donatı alanlarının olmayışı, hala altyapı sorunlarının devam ediyor olması ciddi problemler olarak karşımıza çıkıyor. İYİ Parti olarak belediye başkan adayımız, meclis üyesi adaylarımız ve ekibimizle birlikte uzunca bir süredir bu sorunların üzerine kafa yorduk. Bugün burada aktaracağımız projeler toplumun genelinin daha çok öne çıkardığı, talep ettiği sorunlara ilişkin vatandaşın hayatını kolaylaştıracak projeleri ele aldık. Yapılacak çok işlerimiz var bunları gayet iyi biliyoruz. İYİ Parti olarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak, temel belediyecilik faaliyetlerinin artık rayına oturacağı, alt yapı sorunlarını Milas halkının gündeminden çıkaracağımız vaadinde bulunuyoruz.
Altyapı sorunlarının artık Milas halkının gündeminden düşeceği bir belediyecilik vaadinde bulunuyoruz. Milas, bizimle birlikte yeni nesil belediyecilik anlayışıyla tanışacak” diyerek, toplantıya katılan belediye meclis üye adaylarını tanıttı.
"ÜLKEYİ KURTARMA ŞANSIMIZ OLMASA DA MİLAS’I KURTARMA ŞANSIMIZ VAR"
Daha sonra söz alan Belediye Başkan Adayı Çayırlı, konuşmasına özgeçmişini ve siyasi kariyerini kısaca anlatarak başladı.
Konuşmasına bugüne kadar yaptıkları saha çalışmalarında vatandaşların ilgisinin güzel olduğunu söyleyerek başlayan Başkan Adayı Çayırlı; “Bu seçimin ardından ülkeyi kurtarma şansımız olmayabilir ama Milas’ı kurtarma şansımız var. Bu seçim parti seçimi değil. Her zaman temas ettiğimiz bir belediye başkanı seçeceksiniz” diyerek, konuşmasını mevcut belediye başkanını eleştirerek devam etti.
Eskişehir ve Aydın’ı da CHP’nin yönettiğini ve bu şehirlere hayran kaldığını söyleyen Çayırlı, “Milas’ta yaşayan biri olarak şikayetçiyim. Vergi veren bir vatandaş olarak Milas’ın halinden memnun değilim. Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde bizlerin verdiği katkılarla birçok projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Labranda Fabrikamızın hayata geçirilmesinde önemli katkılarım oldu. İlk yaptığımız işlerden bir tanesi ise Milas Belediyesi’nin tabelasına T.C. ibaresini ekletmek oldu. Ayrıca belediye kullandığı birçok araçta kiralama yöntemini kullanıyordu. Bizim dönemimizde ise kiralamanın yerine kendimize ait araçlarımız olsun diye satın alma yöntemine gidildi” diyerek, başkan yardımcılığı yaptığı dönemdeki yapılan hizmetleri paylaşarak, amacının üreten belediyecilik olduğunu altını çizdi.
"CUMHURİYET MAHALLESİ YAMALI BOHÇA GİBİ"
Milas’ın trafik problemine benzer birçok acil sorunları olduğunu söyleyen Çayırlı, konuşmasını yaşadığı mahalle olan Cumhuriyet Mahallesi’nin sorunlarını ele alarak sürdürdü. Başkan Adayı Çayırlı, “Cumhuriyet Mahallesi yamalı bohça gibi. 2014 yılında bu kentin alt yapısı yenilendi. Neden öngörülüp, 100-200 yıllık proje yapılmadı? Bu projeler uzun vadeli planlansa idi yeni yapılacak olan alt yapı hizmetleri üst yapı bozulmadan uygulanabilirdi. Milas’ta oluşan trafik sorunu nedeniyle insanlar kavga ediyor” diyerek, yol kenarlarında bulunan park yerlerine ödenen ücret fiyatlarının da yüksek olduğunu söyledi.
Milas’ın hak ettiği hizmeti alabilmesi için belediyenin mevcut kaynaklarının yetmeyeceğini, bunun için de üreten bir belediye anlayışıyla ilk projelerinin zeytinyağ şişeleme fabrikası projesi olduğunu söyleyen Çayırlı, “Milas’ımın çok güzel coğrafi işaret almış ürünleri var. Belediye olarak bunları ekonomiye kazandırmayı düşünüyoruz. Bu proje ile hem istihdama katkı sağlayacağız hem de marka değeri oluşturacağız. Ayrıca belediyeye de kaynak sağmış olacağız. Bu kaynakları da projelerimiz olan kapalı ve çok katlı otopark, yaşlılar için bakım ve huzurevi, mesire alanı, gençlik merkezi, kent ormanı, kongre ve kültür merkezi, tır ve kamyon parkı ve daha birçok projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.” Dedi.
"DİLEKÇEMİZE CEVAP VERİLMEDİ…"
“Projelerin uygulanma alanının neresi olacağı konusunda vatandaşa doğru bilgi vermek için Milas Belediyesi’ne resmi yazı ile müracaat ettik ancak yazımıza cevap verilmedi. Bu nedenle bazı projelerin hangi alanda uygulamaya konulacağı, ancak seçimi kazanmamız halinde ortaya çıkacaktır” diyerek, sinevizyon eşliğinde üç boyutlu olarak hazırlanan projeleri anlattı.
Projenin sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Çayırlı’nın toplantısı günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu.
![Beğendim Beğendim](https://www.milasonder.com/assets/frontend/img/like.gif)
![Muhteşem Muhteşem](https://www.milasonder.com/assets/frontend/img/love.gif)
![Haha Haha](https://www.milasonder.com/assets/frontend/img/haha.gif)
![İnanılmaz İnanılmaz](https://www.milasonder.com/assets/frontend/img/wow.gif)
![Üzgün Üzgün](https://www.milasonder.com/assets/frontend/img/sad.gif)
![Kızgın Kızgın](https://www.milasonder.com/assets/frontend/img/angry.gif)