Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Protokolden 19 Mayıs mesajı

​​​​​​​Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Belediye Başkanı Avukat Muhammet Tokat, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladıkları mesajla kutladılar.

Protokolden 19 Mayıs mesajı

Protokol üyelerinin mesajları şu şekilde;

Vali Orhan Tavlı’nın 19 Mayıs Mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Aziz Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için ilk kıvılcımı ateşlediği, milletimizin birlik ve beraberliğinden almış olduğu güçle tüm engelleri aşacağını tüm dünyaya ilan ettiği bu çok özel ve anlamlı günü milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek coşkuyla kutluyoruz.

Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, aziz Türk Milletinin bağımsızlığının müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, büyük zorluklar ve fedakarlıkla verilen eşsiz mücadele Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.

Bugünün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğe armağan edilmesi büyük anlam taşımaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirmiş ve Gençliğe hitabesinde “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” diyerek bu güveni açıkça ifade etmiştir.

Cumhuriyetimizin teminatı aziz Türk Gençliği,

Sizlerin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli nesiller olarak yetişmeniz için büyük çaba ve gayret sarf ediyoruz. Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesisiniz. Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak. Üstlendiğiniz büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışacağınıza, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına ve Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gençlerimizin ve Muğlalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Gürün 19 Mayıs’ı kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Samsun’da 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından yakılan bağımsızlık meşalesinin bugün hala sönmediğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Atatürk’ün doğum günüm dediği 19 Mayıs’ın Türk Milleti’nin yeniden cesaretle küllerinden doğduğu gün olduğunu belirtti.

Bandırma Vapuru Türk Milleti’nin Umudunu ve Cesaretini taşıdı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “19 Mayıs deyince aklımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün 9.Ordu Müfettişliği görevi ile Bandırma Vapuru’na binerek Samsun’a çıktığı gelir. Tarih sayfalarında İstanbul’dan 16 Mayıs’ta başlayan 19 Mayıs’ta Samsun’da sona eren yolculuk birkaç cümle ile işlense de 19 Mayıs Samsun yolculuğu Türk Tarihi’nin belki de en önemli yolculuğudur. Bandırma Vapuru’nun yolcuları birbirinden kıymetli vatan evlatları olsa da aslında Türk Milleti’nin tüm cesareti, umudu, geleceği de o gemidedir. İşgal altındaki İstanbul’dan bin bir zorlukla yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları direnişi başlatacakları Anadolu’ya geçmiş, Türk Milleti’nin umudunu ve cesaretini örgütlemişlerdir.

19 Mayıs Atatürk’ün doğum günüm dediği tarihtir

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e doğum gününüz ne zaman diye sorduklarında 19 Mayıs demesinin sebebi de asla prangalara boyun eğmeyen, bağımsızlığı için hep mücadele etmiş Türk Milleti’nin 19 Mayıs’ta tekrar küllerinden doğmasıdır. Büyük önder Çanakkale’de yazdığı destandan sonra 19 Mayıs’ta yaktığı bağımsızlık ateşi ile Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış ve dünya tarihini değiştirecek, mazlum ülkelere umut olacak büyük zaferi adım adım hazırlamıştır. Anadolu örgütlenmesi, kongreler, TBMM’nin açılışı ve ardı ardına kazanılan zaferlerle birlik olan emperyalist devletler tek tek dağıtılmış ve düşman Anadolu topraklarından atılmıştır.

 

19 Mayıs meşalesi hala tam bağımsız Türkiye için yanmaktadır

 

19 Mayıs’ta Samsun’da yanan meşale hala yanmakta, Atatürk’ün yolundan ilerleyen vatan evlatları tam bağımsız Türkiye için mücadelesini hala sürdürmektedir. Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği, çok güvendiği geleceğimiz gençlerle yarınlara umutla yürüyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı coşkuyla kutluyoruz. Bizlere böyle bir ülke ve gurur duyduğumuz ulusal bayramlar bırakan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Ülkemizin kurtuluşunda gençlerimiz önde olmak üzere tüm vatanın bir araya gelerek verdiği mücadelenin bir benzerini bu zor günlerde ülkemizin düzlüğe çıkması için yine gençlerimizle omuz omuz verip başarıya ulaşacağız.

Kaymakam Böke’nin 19 Mayıs mesajı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yazılı bir mesajla kutladı.

Kaymakam Böke’nin mesajı şu şekilde;

“Sevgili Gençler;

Milli mücadelenin ilk adımı, kurtuluş mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Samsun’a çıkışının ve bu güne atfen sizlere armağan edilen Gençlik ve Spor Bayramının 103. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu günde geleceğimizin teminatı siz gençlerimizin sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşını başlatmak amacıyla Samsun’a çıkışı, ülkemizin yeniden kuruluşu ve milletimizin kurtuluşu yolunda atılan  ilk adımı ifade etmektedir. 

Sevgili Gençler;

Bu bayram sizler için şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk Milleti’nin ve devletinin geleceği, sevinci ve ümit kaynağısınız.  Bizler, siz gençlerimize güveniyoruz; inanıyorum ki sizler kendinize sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirecek, tarihinizden aldığınız güç ve özgüvenle büyük başarılara imza atacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, sevincinizin, coşkunuzun ve ümidinizin daim olmasını diliyor, sizleri sevgiyle selamlıyorum.”

Başkan Tokat’tan 19 Mayıs kutlama mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“19 Mayıs 1919, Türk Ulusunun uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal, ya ölüm”’ diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür” diyen Tokat Mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesi ancak Türk geçliğinin çalışmalarıyla başarılabileceğini düşünen Atatürk, Cumhuriyetin ve inkılapların muhafaza ve savunulması görevini, inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine emanet etmiştir.

103  yıl önce 19 Mayıs’ta başlayan mücadelenin ışığında çağdaş, demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğinin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde güçlü bir ülke olarak sonsuza dek yaşayacaktır.

Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anarım.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis