Protokol'den 23 Nisan Mesajları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünü protokol üyeleri yayınladıkları mesajlarla kutladı.

Protokol'den 23 Nisan Mesajları
  • 23 April 2024, Tuesday 12:46

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz kutlama mesajları şu şekilde;

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı şöyle:   

Değerli Muğlalılar, Sevgili Çocuklar!

Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, hürriyet ve istiklâl mücadelemizin temsil edildiği, Türkiye millî tarihinin başlangıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü kuruluş yıldönümünü millet olarak, sevinç ve mutlulukla karşılıyoruz.

Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan bugünde; tüm vatandaşlarımızı ve en değerli varlığımız, ümidimiz olan çocuklarımızı sevgiyle selamlıyorum. Milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine duyduğu güvenin sembolü olan bu büyük bayram hepimize kutlu olsun!

Milletin gücü ve desteği olmadan, millet iradesine dayanmayan hiçbir girişim ve hareketin başarılı olamayacağı inancıyla kurulan çağdaş devletimizin kuruluşu ve yönetimi de milli iradeye dayandırılmıştır. Bu düşüncenin varlık kazandığı kurum Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi aynı zamanda milletimizin tam bağımsızlık hususunda azim ve kararlılığının tüm dünyaya ilanıdır.

Millî egemenlik ilkesi; bugün sahip olduğumuz çağdaş devletin temeli, Cumhuriyetimizin ise hayat kaynağıdır. Bağımsızlık mücadelemizde büyük bir kahramanlık destanı yazan millet iradesinin hayata geçirilmesidir. Milletimiz, devletimiz ve Cumhuriyetimizin geleceğinin sonsuza dek koruma kararlılığının anıtı Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir saadet parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız” dediği geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın içinde bulunduğumuz teknoloji çağında; Cumhuriyetimizin birikimiyle Dünya’nın bize sunduğu imkânlardan faydalanarak çağdaş bir eğitim ve öğrenim görerek yetişmeleri son derece önemlidir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize ve değerlerimize sahip çıkarak sevgi, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünyada, huzur, güven ve mutluluk içerisinde yetişmeleri en büyük sorumluluğumuz ve temennimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk meclis başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birinci meclisimizin kahraman üyeleri ve Millî Mücadele’de emeği geçmiş olan kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Başkan Aras Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras; ‘’Tarih boyunca zorların, yokların ve yoklukların üstesinden birlik ve beraberlik ruhuyla gelen aziz milletimiz, imkânsız denilenlerin nasıl mümkün olacağını tüm dünyaya defalarca göstermiştir. Ulusal egemenliğimizin simgesi Meclisimizin kurulduğu gün de bu tarihsel duruşun en önemli simgelerinden biridir. Dünya’da çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Türk Milleti’nin “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” dediği, tüm çocuklarında özgürce, mutlulukla, el ele oynadığı büyük bir gündür. Atatürk; “Küçük hanımlar, küçük beyler; Sizin hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” diyerek de Türk ulusunun evlatlarına ne kadar güvendiğini göstermiştir. Çocuklarımızın, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan liderlerimiz olduğunu unutmamak gerekir. Onların sağlıklı, mutlu ve bilinçli bireyler olarak yetişmeleri, milletimizin refahı ve ilerlemesi için büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle, çocuklarımızın haklarına ve ihtiyaçlarına her zaman öncelik vermeli, onların eğitimine ve gelişimine destek olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, aydınlık yarınlarımızın teminatı güzel çocuklarımız ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tekrar kutluyor; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarını, tüm kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum’’ dedi.

23 Nisan’da Başkanlık Makamı Çocukların Ziyaretine Açılıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras çocukları Başkanlık makamında ağırlayacak. Başkan Aras sosyal medya hesabından 23 Nisan ile ilgili şu paylaşımı yaptı; “Çocuklar ki memleketimizin aydınlık yarınları, umudumuzu büyüten, hayata dört elle sarılma sebebimiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bu güzel günde siz çocukları Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamına davet ediyorum. 23 Nisan’da söz sizde”

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajı şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolun en önemli temel taşlarından birisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edilişinin 104. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli iradenin hayat bulduğu bugünü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan ederek, en kıymetli hazinemiz çocuklarımızın millî ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları, dünyada ilimde ve teknolojide öncü olarak yetişmelerini arzulamıştır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara verdiği değeri ve Türk Milleti'nin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir.

 Atatürk’ün "Hedefe yalnız çocukları yetiştirmekle ulaşamayız! Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır. Fakat geleceği yapacak olan bu çocukları yetiştirecek analar, babalar, kardeşler hepsi şimdiden az çok aydınlatılmalıdır ki, yetiştirecekleri çocukları bu millet ve memlekete hizmet edebilecek, yararlı ve faydalı olabilecek şekilde yetiştirsinler! Sözünü her zaman ilke edinmeliyiz.

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın sahibi olan çocuklarımızın bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak yaşatacaklarına, milli değerlerimize, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacaklarına, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan elde edecekleri büyük ve önemli başarılarla aydınlık yarınlarımızın mimarları olacağına inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımıza armağan edilen bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı mesajı ise şöyle:

Değerli Milaslılar;

Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, ulusal egemenliğin millete teslim edildiği, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramı olan 23 Nisan'ı büyük bir gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından olan, milli birlik ve beraberlik duygularımızı perçinleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılış tarihi ve Türk milletinin iradesini temsil eden önemli bir gündür.

Bu anlamlı ve özel günde çocuklarımızın yüzlerinde oluşturduğumuz her tebessüm, yarınlarımızı aydınlatacak, ülkemize umut ışığı olacaktır. Çünkü biliyoruz ki; onların neşesi, enerjisi ve yaşama bağlılığı geleceğe olan inancımızı pekiştirmekte, bizleri daha güçlü kılmaktadır.

Kıymetli hemşehrilerim;

Milas'ı daha yaşanabilir, daha güzel bir şehir haline getirmek için yürüttüğümüz çalışmalarla, gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunma hedefimizi her zaman ön planda tutuyoruz. Milas Belediyesi olarak Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde attığımız her adım, hayata geçirdiğimiz her bir proje çocuklarımızın geleceğine yön vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla…

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık