​​​​​​​“Rüşvet Soruşturması’nı Savcılığa biz haber verdik..”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bugün saat 11:00’de makam odasında, üç belediye personelinin de gözaltına alındığı soruşturma ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

​​​​​​​“Rüşvet Soruşturması’nı Savcılığa biz haber verdik..”
  • 25 February 2021, Thursday 14:41

Başkan Tokat, ilk konuyla ilgili olarak, bir gün önce Coşkun Efendioğlu’nun kendisini Valiliğe giderken araması sonrası verdiği bilgiler doğrultusunda biraz daha ayrıntılı açıklamaları olacağını belirterek, konunun, yaklaşık 1 yıl kadar once, o zamanki belediye başkan yardımcılarından birine, bir vatandaşın yaptığı şikayetin kendisine iletilmesiyle başladığını belirtti. Devamla, Başkan Tokat şunları söyledi:

“Belediye dışından biri, Milas Belediyesi ve Çevre İl Müdürlüğü’ndeki ilişkilerini kullanarak, para karşılığında kimi olamayacak işleri halledebileceğini söylüyormuş. Başkan yardımcımız durumu bana iletince, şikayetçi vatandaşla ben de görüştüm. İşin iki yönü vardı, birincisi, bizim vatandaşın sıkıntısı ile ilgili yapabileceklerimiz, ikincisi ise işin kriminal boyutu. Belediyemizin kurumsal kimliğini zedeleyebilecek bu iddiayı, şikayetçi vatandaş ve başkan yardımcımızla Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek, bildirdik. Başsavcı konuyla ilgili bir savcı tayin etti. Ona, durumu anlattık ve soruşturma başlatıldı. O tarihten bu yana yaklaşık bir yıl kadar bir süre geçti. Biz savcılığa durumu ilettikten sonra, neler yapıldığını bilmiyorduk. Ancak geçtiğimiz gün yapılan operasyonla ilgili söylenenler ve yazılanlardan yola çıkarak, bu sürede bir takip yapıldığı anlaşılıyor. Bu belediye dışındaki şahısla, bizim yapı denetim birimindeki üç arkadaşımız da gözaltında. Soruşturmanın sonuçlarını hep birlikte izleyeceğiz. Ancak bu arada, bazı basın organlarında konunun ele alınış tarzı, kamuoyunda, kurumsal olarak Milas Belediyesi’ne bir baskın yapılmış, vb. gibi bir algı oluşmasına neden oluyor. Tam tersine, kurumumuzun itibarını koruma amaçlı olarak, gündeme geldiğinde konuyu savcılığa duyuran biziz. Bunun net olarak anlaşılmasını istiyorum. Bu türden şeyler ilk defa da olmuyor. Daha once, hatta direkt benim adım kullanılarak vatandaşlardan para istendiği olaylar oldu ve bunları da bildirerek, yakalanmalarını ve ceza almalarını sağladık.”

Başkan Tokat, gözaltına alınan personelle ilgili bir soruşturmalarının olup olmadığı, ya da 1 yıl önceki şikayetlerinde personelden de şikayetçi olunup olunmadığı ilgili olarak, “arkadaşlar, biz, dışardan birinin belediyemiz ve çevre il müdürlüğündeki ‘ilişkileri’ ile olmayacak işleri halletme karşılığında vatandaşlardan para istemesi ile ilgili olarak savcılığa durumu bildirdik, bu kişinin belediye ya da çevre il müdürlüğü ile ilişkileri var mı yok mu bilmiyoruz. Bu savcılık soruşturması sonunda adli makamlarla belirlenecek. Biz de zaten burdan çıkacak sonuçlara göre iç soruşturmamızı yürütecek ve gerekenleri yapacağız” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık