Şair ve yazar Yıldız'a Engelliler Haftası ziyareti “HER GÜN HATIRLANMAK İSTİYORUZ..”

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş ile CHP’li heyet, Milas’ta yaşayan Friedreich Ataksisi hastası Özlem Yıldız’ı ziyaret etti.

Şair ve yazar Yıldız'a Engelliler Haftası ziyareti  “HER GÜN HATIRLANMAK İSTİYORUZ..”

Milas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz; Engelliler Haftası dolayısıyla; küçük yaşlarından itibaren Friedreich Ataksisi hastalığıyla mücadele eden Özlem Yıldız’ı ziyaret etti.

CHP’li heyetin ziyaretinde anne Selma Yıldız ile aynı hastalığı yaşayan kardeşi Özer Yıldız da bulundu.

CHP’li heyet, Yıldız ailesine çiçek takdim ettikten sonra engellilerin sorunları hakkında bir süre görüştü.

“KENDİNİZİ 1 GÜN BOYUNCA BİZİM YERİMİZE KOYUN”

Ziyaretten son derece mutlu olan Özlem Yıldız, 10 Mayıs’ta Engelliler Haftası dolayısıyla sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmış ve şunları belirtmişti: “Biz engelliler 10-16 Mayıs arasında değil her gün hatırlanmak istiyoruz. Engelli haftası kutlanamaz, kabul etmiyoruz. Ben yürüyemiyorum diye bir şey yapamayacağım anlamına gelmiyor. Hiç kimse ‘senin şu sorunun var’, ‘şöylesin, böylesin’ demesin. Ben hayallerime kavuştum; yazar ve şairlik yapıyorum. Ve bundan utanmıyorum. Sadece kendini bilmezlerin hakkımızda konuşması, yargılaması, beni bunlar utandırıyor. Bizleri anlamayan insanlar var ya, kendinizi 1 gün boyunca bizim yerimize koyun. Anlayamazsınız bizi. Zor gelir size. Kendini kusursuz sanan insanlar, aslında tüm kusur sizde. Bilmiyorsunuz ki en büyük kusurun kalpte olduğunu. Yürüyemiyor olabilirim, ama sandalye ayaklarım olduktan sonra her şeyi başarabilirim...Unutmayın ki, bizi biz yapan elimiz, ayağımız, kolumuz, kulağımız, gözümüz değil kalbimizdir. Bizle birlikte olup da topluma girmek isteyen engellilerin ‘biz de varız!’ çığlığına kulaklarını tıkama.

Sadece bir hafta hatırlanmak istemiyoruz. Biz her gün ilgi istiyoruz.

Engel bedende değil, empati kuramayan zihinlerdedir. Gülümse hayat gülümse.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık