Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Şampiyonlara yakışır bir gece…

Türkiye Şampiyonu olan Milasspor Masterlar Futbol Takımı’nın şampiyonluk gecesi çok renkli geçti. Masterlar Federasyonu yetkilileri yanı sıra futbol dünyasının yakından tanıdığı; Erman Toroğlu, Mesut Bakkal ve Güvenç Kurtar’ın da katıldığı gecede, TRT sanatçısı Ayşen Birgör de, seslendirdiği şarkılarla geceye renk kattı.

Şampiyonlara yakışır bir gece…

Karya Kır Düğün Bahçesi’nde gerçekleşen şampiyonluk yemeğine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Çayırlı ve Hüseyin Çöllüoğlu, çok sayıda belediye meclis üyesi, oda, dernek, sivil toplum örgütü başkan ve yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, ilçemizin spor camiasındaki isimler, şampiyon olan Milasspor Masterlar Futbol takımı oyuncuları, takım antrenörleri, yöneticiler ve ailelerinin yanı sıra; futbol dünyasının renkli ve ünlü isimleri; Erman Toroğlu, Güvenç Kurtar ve Mesut Bakkal, Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu, Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşioğlu, Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ramazan Yıldız, Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu +40 Futbol TV Programı Moderatörü Tekin Toklucu ve bazı federasyon temsilcileri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Milasspor Masterlar Sorumlusu Erkan İşli, tüm konuklara hoş geldiniz diyerek söze başladı ve şunları söyledi:

“Milasspor Masterlar, 2017 yılında Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ın beni koridorda görüp, ‘Erkan neden Milasspor Masterlarını kurmuyorsunuz’ demesiyle başlayan ve daha sonra Kaymakamımız Sayın Eren Arslan’ın da yanımızda yer almasıyla gelişen bir süreç. Bu noktada kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Milasspor Masterları 2017’de kurulduktan sonra Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkını elde etti. İlk yılda çeyrek finale kadar yükseldi, ikinci yılında aramıza katılan yeni arkadaşlarımızla birlikte Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda, Türkiye’nin değişik illerinden katılan birçok takımı, nağmalup yani hiç yenilmeden hatta berabere bile kalmadan yenerek Türkiye Şampiyonluğu’nu elde etti.

Bu takımı kurarken amaçlarımızdan biri de ilçemizi tanıtmaktı ve bunu da başardığımızı düşünüyorum. Çünkü şampiyonaya gittiğimizde Milas’ın adını bile bilmeyen birçok il yöneticilerine, Milas’ın nerede olduğunu sorduklarında, biz orada büyük bir başarıyı elde ederek kazandığımız şampiyonlukla Milas’ın, nerede ve nasıl bir futbol meraklısı ilçe olduğunu gösterdik”

İşli’nin ardından mikrofona gelen Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu +40 Futbol TV Programı Moderatörü Tekin Toklucu da özellikle federasyonun resmi internet sitesinin yakından takip edilmesinin önemine değinerek; “Futbol sadece bir oyun değil… Futbol, heyecan ve aşk gibi bir tutkudur. Futbol samimiyettir, muhabbettir. Tıpkı şu an burada olduğumuz gibi…

Spor çatısı altında pastadan en büyük payı futbol elde etmektedir. Doğrusunu söylemek gerekirse futbolla hayata bağlanıyoruz. Dolayısıyla Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu’nun bünyesinde ben de oynanan maçları sizlere, televizyon ekranlarından duyuruyorum.

Katıldığı ikinci yılında yani bu sene şampiyon olan Milasspor Masterları tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Benim deyimimle ikinci baharını yaşayan bir futbol ligidir masterlar ligi… Yalnız burada bir eksiğimiz var. Bugün 7’den 70’e herkes sosyal medyayı kullanıyor ve takip ediyor. Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu’nun da resmi internet sitesi var. Buradan paylaşımlarda bulunuluyor. Ancak gördüğümüz kadarıyla bu paylaşımlar yeteri kadar takip edilmiyor. Oysa futbolcu, antrenör, takım sorumluları ve ailelerini hesaba kattığınızda bile yaklaşık 5 binlere varan bir kitleye, aileye sahibiz. Dolayısıyla bu paylaşımlar gerektiği kadar tıklandığında işin keyfi daha başka olacaktır” dedi.

Tokulucu’nun ardından bu kez Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu Futbol Direktörü Güvenç Kurtar mikrofona geldi ve herkese hoş geldiniz dedikten sonra; “Türkiye Veteranlar finalinde oynadığı futbolla, başından sonuna kadar şampiyonluğu hak eden bir Milasspor Veteranlar Takımı var. Onları kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Türkiye Masterlar ve Veteranlar Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Ekşioğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2014 yılından beri bu ligde şampiyon olanları arkadaki sinevizyon ekranından görüyorsunuz. Fakat çok samimi bir şey söylemek istiyorum; Milas Masterlar Takımı kadar disiplinli, futbol anlamında çok kaliteli mücadele eden, tüm ailesiyle beraber şampiyonaya katılan ve nağmağlup şampiyonayı tamamlayan ve sonunda şampiyonluk kupasını alan bir takımın böyle bir organizasyonunda bulunmaktan gurur duruyorum. Harika bir takımınız var ve bu takım şampiyonluğu sonuna kadar hak etti.”

Gecede konuşan eski hakem, televizyon spor programı yorumcusu Erman Toroğlu ise neden Masterlar Milli Takımı kurulmadığının sorgulanmasını gündeme taşıdı. Toroğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Masterlar aslında kibarca yaşlılar demek… İki yıl önce başka bir masterlar takımı İzmir’den çağırdı beni; gördüğüm kadarıyla bayağı da kalabalıklardı. Keza İstanbul’da var masterlar… Türkiye’de her şeyde olduğu gibi masterlar da parçalanmış! Neden Türkiye’de masterlar bir bayrak altında toplanıp da Masterlar Milli Takımı kurmazlar? Bunu anlamak mümkün değil.

Üstelik bu işi biz yaparsak, Alman ya da İngilizlerden de daha kötü yapmayız.

Çünkü işin içine girdikçe bu işin ne kadar önemli ve büyük olduğunu gördüm. Babasını, annesini spor yaparken gören çocuk spor yapar. Kumar oynarken gören çocuk ise kumar oynar. Onun için hepimizin spor yapması lazım, yaparsak daha doğru düşünürüz ve Türkiye de daha iyi yerlere gider gidiyorum.”

Geceye katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, şampiyon olan takıma övgüler yağdırarak; “Geçmişte hayranlıkla izlediğimiz futbolcu kardeşlerimizi bugün de yeşil sahalarda görüyor, onların başarısıyla mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bununla birlikte sağladığımız desteğin de ne kadar doğru olduğunu anlıyoruz. Çünkü bugün ikinci baharlarını yaşayan veteranlarımız, kendilerinden sonra gelecek gençlere örnek olmaktadırlar. Bu anlamda bundan sonra da desteklerimizi olanaklar ölçüsünde devam ettireceğiz. Çünkü verdiğimiz desteğin karşılığını da bugün en iyi şekilde aldığımızı söyleyebilirim. Öte yandan bu başarıyla ilçemizin tanıtımını da en iyi şekilde gerçekleştirdiler. Bu nedenle de ilçemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gecenin son konuşmasını yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan ise Erman Toroğlu’nun vurgu yaptığı Masterlar Milli Takımı kurulması fikrini destekleyerek şunları söyledi:

“Bu akşam mutluluk verici ve çok anlamlı bir geceyi paylaşıyoruz. Spor, insan hayatında yeme-içme kadar var olan doğal ve olması gereken bir olgudur. Üstelik spor yapmanın yaşı da olmaz. İnsan nefes aldığı müddetçe sporun her türünü, her kategoride yapmalıdır. Çünkü sporun olduğu yerde; dostluk, kardeşlik, paylaşma, empati, yardımlaşma… Bunu çoğaltabilirsiniz. Ne kadar güzel duygu ve düşünce varsa hepsi bir arada yaşar. Sporun olduğu yerde kavga olmaz, yanlış olmaz, kötü alışkanlıklar barınmaz. Böylelikle arzu ettiğimiz ruhen, bedenen sağlıklı nesiller, gençler, toplumlar yetişir.

Bu anlamda Milas, sporun her türünde büyük bir ilgiyi, potansiyeli barındırıyor. Güreşten ve bireysel branşlardan tutun da takım sporlarına kadar çok büyük bir alaka var ilçemizde. Kaldı ki amatör kulüplerimizi çok önemsiyorum çünkü profesyonel olmalarından çok daha önemliler. Bu nedenle bizler de her zaman, her türlü organizasyonun gönülden destekçisi oluyoruz.

Her ne kadar zaman sıkıntısı nedeniyle onlarla birlikte oynayamasam da içlerinde olmaktan yani Milas Masterları ile birlikte olmaktan son derece mutluyum. Elde ettikleri bu başarıdan dolayı kutluyorum”

Yapılan konuşmaların ardından Federasyon yetkilileri tarafından Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Gece, TRT Sanatçısı Ayşen Birgör’ün konseriyle son buldu.

 

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis