SANDRAS’TA MADEN OCAĞINA KARŞI EYLEM

14 Temmuz 2019 tarihinde, Köyceğiz sınırları içinde Sandıras Dağı’nın eteğindeki maden ocağının faaliyet sahasının genişletilmesine karşı sivil toplum örgütleri ortak eylem yaptılar. Muğla Çevre Platformu’nun öncülüğünde düzenlenen ve yaklaşık 60 kişinin katıldığı etkinliğe Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği,Tema Vakfı Köyceğiz temsilcileri ve doğasever bireyler destek verdiler.

SANDRAS’TA MADEN OCAĞINA KARŞI EYLEM

Katılımcılar etkinliklerinde önce Gökçeova Gölü kenarında bir forum düzenlediler ve maden ocağı faaliyetinin bölgenin ekolojik ve sosyolojik yapısına yaptığı tahribatı irdelediler. Faaliyetin bölgedeki endemik türleri tehdit ettiği, yöre halkının Çiçek Baba olarak isimlendirdiği erenle özdeşleştirdikleri Sandıras Dağı’nın tahrip edilmesinin bu geleneksel kültüre de darbe vurduğu ifade edildi. Bir diğer sorun olarak maden ocağı faaliyetinin bölgenin önemli içme suyu kaynağının zarar görmesine neden olacağı da dile getirildi.

Forumdan sonra katılımcılar Alfa Olivin A.Ş tarafından işletilen maden ocağının girişine kadar bir yürüyüş düzenlediler ve burada bir basın açıklaması yaptılar. Köyceğiz Jandarma Komutanlığı’nın da önlem aldığı yürüyüş sırasında; ‘Sandıras Madene Kurban Edilemez”, “Sandıras’ta Madene İzin Verme, Çiçek Baba’yı İncitme”, “Muğla Cennet Kalsın”, “Huzuru Rantta Değil Doğada Ara” şeklinde pankart ve afişleri açıldı. Basın açıklamasından sonra katılımcılar “Sandıras’ta maden istemiyoruz” şeklinde slogan atarak eylemi sonlandırdılar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık