Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

SAYLAK PROJELERİNİ ANLATTI…

AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, düzenlediği bir basın toplantısıyla projelerini anlattı. Sosyal medya üzerinden kendisine her türlü hakaretin yapıldığını ancak bunlara cevap vermeyeceğini söyledi. Belediyeyi, halkın parasını israf etmekle suçlayan Saylak; “Bizim dönemimizde yap-boz olmayacak” dedi.

SAYLAK PROJELERİNİ ANLATTI…

İlçemize bağlı Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restaurant’ta, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’a, eski dönem Milas Belediye Başkanı, mevcut belediye meclis üyesi ve Cumhur İttifakı listesinden yeniden belediye meclis üyesi olan Hürol Önder de eşlik etti.

“Hakaret edenleri Allah’a havale ediyorum”

Açıklamasına, sosyal medya üzerinden ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerin yapıldığını söyleyerek başlayan AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak; “Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin cevap vermeyeceğim. Onları Allah’a ve Milas halkının vicdanlarına havale ediyorum. Bu kadar belden aşağı bir propaganda, özel yaşamımın da içinde olduğu bu kadar tehditvari söylemler doğrusu, hizmet için çıktığım bu yolda, bunları hak etmediğimi düşünüyorum. Bir tek amacımız var, sadece daha iyisini yapmak… Daha iyisini yapabilmek için ekibimle yola çıktık. Ben çizgimi bozmadan, aynı tutarlılıkla, ağzımdan kem söz çıkmadan bu kampanyayı bitireceğim. Ancak bunu yapan sevgili dostlarımla yarın, 31 Mart sonrasında da birlikte yürüyeceğiz. Düğünlerimizde, cenazelerimizde yüz yüze bakacağız.

CHP Grup Başkan Vekili Sayın Özgür Özel ile ilgili konuyu da basına taşımak istemedim. Bu konu bir ay önce meydana geldi. Doğrudan bana mesaj olarak atıldı. Sayın Başkanın 3 tane hakaret, tehdit içeren mesajı var bende. Sessizce Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulundum. Konu artık yargıdadır. Ben bunlarla değil, projelerimle konuşulmak istiyorum.

Bir diğer konu, evet doğrudur, Büyükşehir Yasası’ndan sonra ilçe belediyelerinin elinden bazı yetkileri alınmıştır. Kuşkusuz Milas Belediyesi’nin hizmet ettiği alan sayısı da artmıştır. Buna da bir itirazım yok. Ancak bazı gerçekleri de göz ardı etmenin manası yok. Çünkü gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi bir özelliği var.

Doğrudur. 1 Nisan’dan itibaren Milas Belediyesi 132 mahalleye hizmet etmeye başlamış ve iş yükü artmıştır. Ancak bir de şu tarafından bakalım. Büyükşehir Yasası uygulamaya geçtikten sonra Milas Belediyesi’nin altyapıdan ve su yatırımlarından kaynaklanan 132,5 milyon liralık borcu MUSKİ’ye devredildi. Ben bu yakınmalar ve şikâyetler yapılırken bunun da dile getirilmesini istedim. Kaldı ki bir de şu var. ‘Köylerimizden emlâk vergisi alamıyoruz, ertelendi’ deniliyor ya köylerden alacağımız verginin toplamı 5 ila 7 milyon lira arasıdır. Bütün fırtına bunun etrafında kopartılıyor. Bunu söylerken kurumumuzun yaptığı israfı da göz ardı etmemeliyiz. Bakınız 2018 yılı içerisinde Milas Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü 4,8 milyon liralık doğrudan temin işi gerçekleştirmiş. Yani bir tane ihale bile yapmamış. 10 kuruşluk çöp poşetini 90 kuruşa almaya devam ederseniz, yaptığınız yolu bozup yeniden yaparsanız o borç dağları ortaya çıkar.

Bu konuda bir örnek vermek istiyorum; Milas’ta 56 noktada duraklarımız var ve durak içi reklam verebiliyorsunuz. Görüyorsunuz. Milas Belediyesi’nin reklamları yayınlanıyor orada. Yasayı arkadan çevirip, Milas Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle reklam yapılıyor. O 56 noktanın fiyatı ise 96 bin liradır. Bunu kim ödüyor? Ben de diyorum ki cebinde paran varsa git ilanını ver ama Milas Belediyesi üzerinden bu reklamı yapmak en hafif deyimle Milas halkına haksızlık diye düşünüyorum.

Bitmedi… Bir etkinlik için bir günde 4 tane mesaj çekiyorlar. Ortalama 60 bin kişiye mesaj atıldığını düşünürseniz rakamın ne kadar yüksek olduğunu görürsünüz. Bunun parası nereden çıkıyor? O da Milas Belediyesi’nin bütçesinden…

Buradan şunu sormak istiyorum; bana güvenerek Milas Belediyesi bu müsrifliklere devam ediyorsa 10 gün daha devam etsin. Ben ve ekibim, ‘enkaz devraldık’ edebiyatı yapmayacağız. Bunları da Milas halkının bilmeye hakkı var” dedi ve sosyal medya aracılığıyla da duyurduğu projelerini anlattı.

Basın mensuplarına birer soru sorma hakkınız var diyerek bir anlamda basına kısıtlama getirmesi, basın mensuplarının itirazlarına neden oldu. Buna rağmen bazı basın mensupları Başkan Adayı Saylak’a çeşitli konularda soru yönelttiler.

‘Bu projeleri hangi kaynakla yapacaksınız’ sorusu üzerine AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak; “Siz eğer israfı önlerseniz, bu projeler için kaynak yaratma da bir sorun yaşamazsınız” diyerek yanıt verdi.

Milas Belediye Başkanını köy ortak malları olan zeytinlikleri satmakla suçladığını, Başkan Tokat’ın ise aynı dönemde Mal Müdürlüğü aracılığıyla 3080 adet yerin satışının yapıldığını ve kendisinin buna cevap vermesini istediği hatırlatıldığında ise; “İki konu farklı” diyerek kısa bir cevap vermekle yetindi.

Kentin göbeğindeki, şu anda kullanıma kapatılıp yerine yenisi yapılacağı söylenen Kapalı Spor Salonu’nun aynı yerde yapılması konusundaki soruya ise, “kesinlikle orada olmamalıdır. Bakanımızla da görüştük, kampüs alanında yapılmasını istiyoruz, orada gençlerimiz de daha rahat faydalanır” dedi.

Önümüzdeki günlerde bir kez daha bir basın toplantısı düzenleyerek farklı konularda açıklama yapacağını belirten AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak; “Milas’ın bir tarih ve kültür başkenti olması için çok önemli projeler hazırladığını ve bunları da geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen Kültür ve Turizm Bakanına aktardığını söyledi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık