Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Schengen vizesi başvurularının kabulü MİTSO'da yapılmaya başlandı

Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğunun işbirliğinde, pasaportlara Schengen vizesi verilebilmesi için başvurular MİTSO'da da kabul edilmeye başlandı. Haftanın bir günü MİTSO'ya gelerek Schengen vize başvurularını kabul edecek olan VFS Global adlı kuruluş, daha sonra başvuru belgelerini Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğuna onaya sunuyor. Onay işlemleri ise 15 işgünü içinde tamamlanıyor.

Schengen vizesi başvurularının kabulü MİTSO'da yapılmaya başlandı
  • 26 February 2020, Wednesday 12:05

MİTSO ile Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğunun işbirliğinde pasaportlara Schengen vizesi için başvuruların MİTSO'dan kabul edilmesine başlandı. MİTSO ile Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu arasında yapılan işbirliği sonucu haftanın bir günü, 13.00 - 16.00 saatleri arasında Schengen vizesi için başvuralar MİTSO'da yapılabiliyor. VFS Global adlı kuruluş tarafından yapılan vize başvuru işlemleri daha sonra İzmir Başkonsolosluğunun onayına sunuluyor. Başvuru işlemlerini kabul eden VFS Global Büro Memurları Gizem Duran, Süleyman Sevinç ve Furkan Doğan, başvurular için pasaport sahiplerine yardımcı olurken gerektiği durumlarda vize başvurusu yapanlara  vize işlemlerine uygun fotoğraf desteği de sağlıyorlar. VFS Büro Memuru Gizem Duran, kuruluş olarak Milas'ta MİTSO aracılığıyla vize başvurularının kabul edilmeye başlandığını belirterek ayrıca Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kuşadası, Çeşme, Ayvalık ve Antalya'dan da vize başvurularını kabul işlemlerini yaptıklarını, eksiksiz olarak hazırlanan başvuru dosyalarını daha sonra onay için Yunanistan Başkonsolosluğuna sunulduğunu ve en geç 15 işgünü içinde onay işleminin tamamlandığını ifade etti.
 MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de MİTSO'da pasaportlara Schengen vizesi başvurularının kabul edilmeye başlamasından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek "Bir süredir Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğundan vize başvurularının İzmir'e gitmeden, Milas'tan yapılabilmesini arzu ediyorduk. Talebimizi ilettiğimiz İzmir Başkonsolosu Sayın Argyro Papoulia'nın çok olumlu yaklaşımı ile nihayet vize başvuruları Odamızda kabul edilmeye başlandı. Haftanın bir günü vize başvuruları MİTSO'da yapılabilecek. Böylece üyelerimiz, ve Milaslılar vize başvurusu için İzmir'e gitmek zorunda kalmayacaklar. Bu nedenle Sayın Başkonsolos Argyro Papoulia'ya çok teşekkür ediyoruz" dedi. Reşit Özer, başvuruların haftanın bir günü, saat 13.00 - 16.00 saatleri arasında yapılabileceğini ve uygulamanın şimdilik cuma günleri yapılacağını bildirdi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis