Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Selimiye Vatandaşları Trafik Sinyalizasyonu İstiyor Ama…

2014 yerel seçimlerine kadar Milas’a bağlı belde olan Selimiye Mahallesi’nden geçen anayol üzerinde trafik ışıklarının eksikliği, özellikle trafik yoğunluğunun fazla olduğu yaz aylarında meydana gelen kazalara rağmen hâlâ giderilmedi.

Selimiye Vatandaşları Trafik Sinyalizasyonu İstiyor Ama…
  • 12 December 2018, Wednesday 9:53

Yaklaşık 1,5 kilometre kadar yerleşim yerini ikiye bölerek geçen anayol boyunca sadece şehir merkezine geçişin sağlandığı bir noktada trafik ışığı bulunurken, yaz aylarında binlerce aracın geçtiği Bodrum yolu güzergâhındaki Selimiye için bu ışıklandırmanın yetersiz olduğu ileri sürülüyor. Yaz aylarında başta maddi hasarlı olmak üzere; yaralamalı veya ölümlü trafik kazasının meydana geldiği Selimiye’de vatandaşlar, “daha ne kadar kazanın olması, insanların hayatını kaybetmesi bekleniyor” diye soruyor. Mahalle halkı, yıllardır istenilen yere trafik ışıklarının dikilmemesini ise, ‘bürokrasi hazretleri’ olarak ifade ediyor.

Bölgede sadece bir yerde trafik ışıklandırmasının olması anayoldan geçen araçların hızlarını kesen “hız kesici buton” veya kasisin olmaması nedeniyle mahallenin içinden geçen karayolunda araçların oldukça süratli olması nedeniyle, her yıl istenmeyen birçok kazanın meydana gelmesiyle insanlar hayatını kaybediyor. Aynı zamanda trafik ışıklarının bulunduğu tek kavşaktan şehir merkezine ve karşıdaki mahalleye ulaşımı sağlayan tali yolun olması nedeniyle kavşakta sürekli kazaların da meydana geldiği bilinen bir gerçek. Durum böyleyken aynı kavşağı ve yolu kullanmak zorunda kalan; çocuk, yaşlı ve özellikle de engelli vatandaşlar yolun karşısına geçmekte büyük zorluk yaşıyor. Bu nedenle Selimiye halkı araçların şehir merkezine daha yavaş bir şekilde girmesi için, Selimiye Sanayi Sitesinin başlangıcından itibaren şehir merkezi çıkışına kadar bir veya iki noktada daha trafik sinyalizasyon sistemi kurulmasını istiyor.

Trafik sinyalizasyon sisteminin kurulmasını isteyen vatandaşlar; “Bunun daha önce maalesef yaşanmış örnekleri var. Özellikle çocukların sabah ve akşam saatlerinde okula gidiş ve dönüşleri ciddi tehlikeler arz ederken, meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşımızın da hayatını kaybettiğine tüm kamuoyu şahit olmaktadır. Selimiye’de aynı yol üzerinde “Çandır Yolu” olarak bilinen mevkiye yapılan üst geçidin de bu uzunluktaki yola yeterli olmadığı düşünülüyor. Buraya üstgeçidin değil, trafik sinyalizasyon sisteminin kurulmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz” diyen Selimiye halkı, yetkililerden daha fazla maddi ve manevi kaybın yaşanmaması için önlem alınmasını istiyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık