“Sen rahat uyu Atam! Emanet ettiğin gençlik sana söz veriyor; her şey çok güzel olacak!.”

19 Mayıs’ın 100’ncü yıl coşkusu Fener Alayı ve Konserle taçlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının bu yıl 100’ncü yılı olması nedeniyle yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de bayram coşkusu 15-21 Mayıs tarihleri arasında bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gençlik Haftası finali ise, Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve ODTÜ Caz Orkestrası’nın konseriyle gerçekleşirken, Başkan Tokat bir kez daha ellerindeki bayraklarla fener alayına katılan Milaslılara teşekkür etti.

“Sen rahat uyu Atam! Emanet ettiğin gençlik sana söz veriyor; her şey çok güzel olacak!.”

Atapark’ta binlerce Milaslı ellerindeki bayraklarla toplanarak ve Milas Belediyesi tarafından temin edilen 100 metrelik Dev Türk Bayrağı ile ilçemizdeki bazı caddelerle gerçekleştirilen Fener Alayı Yürüyüşü’ne; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Hüseyin Çöllüoğlu, Mehmet Çayırlı, belediye meclis üyeleri, eski dönem Muğla Milletvekili Tolga Çandar, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve binlerce Milaslı katıldı.

Fener Alayı kortejinin geçtiği caddelerde evlerinin balkonunda ellerindeki bayraklarla kortejdekilere eşlik eden Milaslılar renkli görüntüler oluştururken, 2018-2019 Futbol Sezonu’nda, Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Galatasaraylı taraftarlar da Fener Alayı coşkusuna renk kattılar.

Başlangıç noktası Atapark’ta son bulan Fener Alayı Kortejinin ardından alanda toplanan kalabalığa seslenen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Çok değerli hemşehrilerim. Hepinizi coşkuyla ve saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bugün şampiyon olan Galatasayar’ın şampiyonluğunu kutluyor, başarılarının devam etmesini diliyorum. Ayrıca bu akşam Euro Lig Şampiyonluğu için mücadele edecek olan Anadolu Efes Basketbol Takımı’na da yürekten başarılar diliyorum” diyerek başladı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Tam 100 yıldır Bandırma Vapuru ve Atatürk ile beraber yürüyoruz”  

“Değerli hemşehrilerim, hepimiz aslında çok onurlu ve gururlu bir günü ve akşamı paylaşıyoruz. 19 Mayıs bizler için tarihin en önemli dönüm noktalarından birisidir. 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal ve arkadaşları Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak bir ulusun kaderini tayin etmişler, kuruluşu ve kurtuluşu başlatmışlardır. Bunun 100’ncü yılını yaşadığımız bu güzel günde bu onur, bu gurur hepimize aittir.

19 Mayıs Atatürk’ün doğum tarihidir. Hepimizin, Türk Milleti’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin doğum tarihidir. Atatürksüz 19 Mayıs olmaz! 19 Mayıs demek öncelikle Samsun demek, Amasya demek, Erzurum demek; Sivas, Sakarya, Dumlupınar, İnönü ve 9 Eylül demektir.

Biz Ata’mıza büyük vefa ve minnet duygularıyla bağlı olarak Türk Gençliği olarak, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik olarak 19 Mayıs’ın anlamını ve önemini çok iyi kavrıyoruz. 19 Mayıs ruhuna her zaman sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz.

Tam 100 yıldır Bandırma Vapuru ve Atatürk ile beraber yürüyoruz. 19 Mayıs, mazlum bir ulusun direniş destanının başladığı gündür. Emperyalizmin diz çöktürüldüğü ve tarihin en meşru savunma savaşlarından birisi olan Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı gündür. Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, demokrasimizi, aydınlanmamızı, her şeyi 19 Mayıs’ta yanan meşaleye borçluyuz. Her şeyi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz.

Bugün 100’ncı yılı onurunu yaşadığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı yürekten kutluyorum. Cumhuriyetin bekçisi olarak Türk gençliğine armağan edilmiş bir bayram olması itibariyle de ayrıca Atatürk’e yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Gençliğe bu kadar önem ve değer vermesinin, Cumhuriyeti gençliğe emanet etmesinin en önemli göstergelerinden birisi de işte bu bayramdır. Bu bayramı hep birlikte coşkuyla kutlayacağız. Bu akşam Milas halkı, bu kutlama çerçevesinde Atapark’ı doldurmakla 19 Mayıs ruhuna ne kadar sahip çıktığını ve Ata’sına ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Ayrıca Samsun’a çıkıp bu meşaleyi, bu ruhu ateşleyen Sarı Saçlı, Mavi Gözlüye, Cumhuriyeti emanet ettiği gençler olarak şu iki sözü bu meydandan veriyoruz: Bir, Cumhuriyeti emanet ettiğin gençlik olarak ne senden vazgeçeriz, ne de eserlerinden. İki, Sen rahat uyu Atam! Emanet ettiğin gençlik sana söz veriyor; her şey çok güzel olacak!.”

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından ODTÜ Caz Orkestrası tarafından caz ve Latin parçalar seslendirildi.

Orkestranın, İzmir Marşı ile konsere başlaması ise alandaki coşkuyu bir kat daha arttırdı. Konserin sonunda ise Başkan Tokat, orkestra şefine bir teşekkür plaketi verdi tüm orkestra elemanlarıyla konser hatırası çektirdi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık