“Sesimizi daha da yükselteceğiz!”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“Sesimizi daha da yükselteceğiz!”

CHP Milas İlçe örgütü, parti binasının bulunduğu Arasta Park’ta yapılan bir basın açıklamasıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanarak 25 yıla mahkum edilmesinin ardından başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşüne destek verdi.

Yapılan basın açıklamasına; eski milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Mat, Ören eski Belediye Başkanı Kazım Turan, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Akansu Özgül, İlçe Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, bazı Mahalle Muhtarları ve yurttaşlar katıldı.

 

Açıklama

Milas İlçe Örgütü olarak kendilerinin de yürüyüşe katılacaklarını belirten CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan tarafından yapılan açıklama şöyle:

 

Değerli Milaslılar, Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, Değerli Basın Mensupları,

Hepiniz, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran 2017 Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne başlattığı “Adalet Yürüyüşü” ile ilgili olarak ilçe başkanlığımızca yapacağımız basın açıklamasına hoş geldiniz.

 

“Bıçak kemiğe dayandı”

20 Temmuz darbe girişiminin ortaya çıkardığı, demokrasinin sürekli daraldığı, kısıtlandığı bir tablodur. Yıllardır yapılan hukuk dışı uygulamalar ile adalet mumla aranır hale gelmiştir. Aydınların, gazetecilerin, akademisyenlerin, yurtsever Atatürkçü askerlerin, öğretmenlerin, siyasilerin, milletvekillerin suç oluşturularak gözaltına alınıp tutuklandıkları, ayrıca çok sayıda kamu görevlisi mesleklerinden ihraç edilmiştir. Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği süreci yaşıyoruz. Yıllardır hepimizin bildiği, tanıdığı yaşamının çok önemli kısmını medya ve medya özgürlüğü için çaba gösteren Enis Berberoğlu, hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum edilmiştir. Enis Berberoğlu; birilerinin kamu oyundan gizlice yurtdışına silah çıkarma girişimini haber yapmasından dolayı 25 yıla mahkum edilmesi üzerine: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu “Bıçak kemiğe dayandı” diyerek “Adalet Yürüyüşü”nü başlatmıştır.

Bu yürüyüş demokratiktir, güzel bir yürüyüştür, çevrecidir. Bu kararı verenler, bu kararın altında kalacaklardır. Gün gelecek yasadışı hareket edenler, hukuk dışı karar ve eylemlerde bulunanlar adaletin karşısına çıkacaklar, hesap vereceklerdir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak yıllarca demokrasi, özgürlük, adalet, hak mücadelesi verdik, vermeye devam edeceğiz. Artık adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz.

 

Sindirme ve tehditler daha da ağırlaşıp yoğunlaşabilir

20 Temmuz sonrası yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının yara alması ile yargı mensuplarını, yönlendirmeden karar alamaz, adalet dağıtamaz hale getirmiş, siyasilerin sopası olma durumundadırlar. Onlar adaleti sağlama yerine, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e karşı işlenen suçları görmezden gelmekle meşguldürler.

Yargı bağımsızlığının çoktan yitirdiğimiz şartlarda, iktidarın yarattığı garabet hukuk dışı anlayışla milletvekilleri tutuklanmış, damatlar salıverilmiş, kamuoyundan etkilenip yeniden tutuklama kararı verilmiştir. Gözaltındaki darbe düzenleyicisi Adil Öksüz bırakılmış, soruşturmalarda darbeye yönelik sorumlu siyasilere dokunulmamıştır. Suçu ve darbeyle ilgisi olmayanların suçlu gibi gösterilmesi muhalefeti susturmanın bir parçası ve sonucudur. Sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, medyayı, gazetecileri, TBMM’yi ve muhalifleri susturma ve baskı altına alma gibi bir tablo ile karşı karşıyayız. Sindirme ve tehditler daha da ağırlaşıp yoğunlaşabilir.

Şimdi ben sizi tüm baskıları, demokrasi dışı, hukuk dışı uygulamaları, tüm yaşadıklarımızı “Adaleti” iki dakika olduğunuz yerde hareketsiz düşünmeye davet ediyorum.

Adalet, demokrasi, özgürlük ve savunduğumuz tüm değerlerin yerle bir edildiğinin son göstergesi, milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun mahkum edilip cezaevine konmasıdır. Bu mahkumiyet, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, demokrasi, özgürlük, adalet isteyen herkese, halkımıza gözdağıdır, baskıdır, tehdittir. Partimiz gücünü; başta Mustafa Kemal Atatürk ile ülkemizin bağımsızlığı için mücadele etmiş şehit ve gazilerimiz ve tüm halkımızdan almaktadır. Tüm olanlar karşısında sessiz kalamazdık. Sesimizi, halkımızın sesini ülkemizde adaletin tarafsızca, bağımsızca dağıtılması sağlanana kadar yükselteceğiz.

Adaletin sağlandığı ülkemizde; demokrasi, özgürlük ve insanca yaşama daha çok gelişecektir.

Talebimiz, adaletin tarafsız ve bağımsız bir yargı tarafından sağlanmasıdır.

Sadece “Adalet, Adalet, Adalet” diyoruz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık