Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Sevgililer Günü’nde genç çifte nikâh, fuarda kıyıldı…

Önceki gün kapılarını ilk kez açan Güney Ege 1. Evlilik&Evlilik Hazırlıkları Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde genç bir çiftin nikâh törenine evsahipliği yaptı. Lavanta Organizasyon adlı firmanın standında gerçekleşen nikâhı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat kıydı.

Sevgililer Günü’nde genç çifte nikâh, fuarda kıyıldı…

Dün 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Milas Belediyesi Evlendirme Dairesi’ne, resmi nikâh kıydırmak için toplamda 11 çift müracaat etti. Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yoğun programı nedeniyle çiftlere toplu nikâh önerisi yapıldı ancak çiftler kabul etmeyince aralarından kura çekildi. Çekilen kuradan Ümran Öz ve Tanju Özer çifti çıktı ve nikâh merasimleri, önceki gün ilk kez düzenlenen Güney Ege 1. Evlilik&Evlilik Hazırlıkları Düğün, Çeyiz, Anne ve Bebek Fuarı’nda gerçekleştirildi.

Genç çiftin resmi nikâhını kıymak üzere fuar alanındaki Lavanta Organizasyon adlı firmanın standına gelen Belediye Başkanı Muhammet Tokat, genç çiftin aileleri ve yakınları tarafından karşılandı.

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin de katıldığı merasimde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bugün farklı bir nikâh organizasyonunda buradaki davetlilerle bir aradayız. Birkaç unsur bir araya gelince günün ve bu merasimin anlamı bizim için daha da güçlendi” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi ilçemizde ilk kez bir evlilik fuarı düzenlendi ve bugün de fuarın 2’nci günü… Bugünün de 14 Şubat Sevgililer Günü olması nedeniyle nikâh akdimizi fuar alanında gerçekleştirmek istedik. Bu nedenle bu merasimin de ayrı bir önemi var.

Öte yandan benim için anlamlı bir yönü de, çok yakından tanıdığım ailelerin çocuklarının nikâh merasiminin olmasıdır. Öncelikle her iki kardeşimi de verdikleri bu önemli karardan dolayı kutluyorum. Kendilerine, ailelerine ve toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum. Her iki aileyi de bu güzel evlatları yetiştirip topluma kazandırdıkları için yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

Hepimiz çoluk-çocuk sahibiyiz ve hepimizin de ideali çocuklarımızın bu mürüvvetini görmektir. Nikâh akdine geçmeden önce fuar organizasyonunu düzenleyen Sayın Yavuz Hakbilir ve tüm ekibine, fuara katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara, fuara katılan firmalara ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. Tüm Milaslı hemşehrilerimin 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutluyorum.”

Başkan Tokat, yaptığı konuşmanın ardından genç çiftin kimlik bilgileriyle nikâh merasimine başladı ve çiftin sözlü olarak evlenmek istediklerini belirtmelerinin ardından nikâh şahitlerinin de ‘şahitlik’ etmesi sonrasında, nikâh defteri tüm taraflarca imzalandı ve evlilik cüzdanları genç çifte teslim edildi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis