Sezon öncesi tüm hazırlıklar gözden geçirildi

Resmi anlamda her yıl 1 Haziran’da başlayan Orman Yangınlarıyla Mücadele Sezonu öncesinde Muğla Orman Bölge Müdür V. Enver Demirci, Müdür Yardımcısı Ahmet Dursun, Şube Müdürleri ve teknik personel tarafından, Milas Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki tüm araç-gereç-malzemeler kontrolden geçirildi.

Sezon öncesi tüm hazırlıklar gözden geçirildi

Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, ilçe müdür yardımcıları ve teknik personelin de katıldığı denetimde, resmi anlamda başlayan sezon öncesinde tüm hazırlıklar gözden geçirilirdi. İşletme Müdürü Akkaya; “18 arazöz ve su tankeri, 8 adet Ranger arazi aracımızdaki tüm yangın önleme ve söndürme malzemeleriyle birlikte personelimiz de bu denetime tabi tutularak, hazırlıklar kontrol edildi.

İşletme olarak sezon öncesinde yaklaşık 400 km’lik orman yolumuzda gerekli bakım çalışmaları yapılarak, hiçbir zaman olmasını arzu etmediğimiz orman yangınlarına karşı hazırlıklarımızı tamamladık.

Her şeyden önce bölgemiz, coğrafi koşullar bakımından oldukça riskli bir bölge olması nedeniyle çalışmalarımız, yıl 12 ay aralıksız sürmektedir” diyerek, Yangın Söndürme Helikopteri ve uçağın da Ramazan Bayramı sonrası bölgemize gelerek göreve başlayacağını söyledi.

Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait Denizcik Orman Deposu’ndaki tatbikat alanında gerçekleşen denetimlerde, şube müdürleri ve diğer teknik personel, tüm araçlardaki malzemeleri tek tek kontrol ederek, arızalı olanların değiştirilmesini sağladılar. Orman Yangın Personelinin de kıyafetlerinden tutun, ilk yardım malzemelerine kadar yapılan kontrolün ardından Muğla Orman Bölge Müdür V. Enver Demirci, personele hitaben bir konuşma yaptı. Muğla Orman Bölge Müdür V. Demirci, Muğla’nın orman bakımından ülkemiz genelinde çok önemli bir konumda olduğunu, bu nedenle ormanların bölgemiz ve ülke ekonomisi için özel bir anlam taşıdığına dikkat çekerek; “Orman olmazsa turizm olmaz. Orman olmazsa bölgemizde tarım ve hayvancılık da olmaz. Bu nedenle arzu etmediğimiz ancak her yıl özellikle yaz aylarında çıkan orman yangınlarıyla mücadele bizim için çok ama çok önemlidir.

Geçtiğimiz yıllarda Milas, bu alanda çok başarılı olmuş bir ilçe ancak bazen de sorunlar yaşayan bir ilçe olmuştur. İşte bu sene o başarının artarak devam etmesini, meydana gelecek sorunları da en aza indirmek için hepimiz azami gayret göstermek zorundayız. Az önce söyledim, orman bizim için önemli ancak sizin hayatınız bizim için ormandan daha kıymetli. Yanan ağacın yerine daha fazlasını diker ve yetiştirirsiniz ancak kaybettiğimiz bir canı asla yerine koyamayız. Bu nedenle Allah korusun olası bir yangında mutlaka mühendis veya şeflerinizin talimatlarına harfiyen uyun. Verilen talimatta can güvenliğinizi tehlikeye düşürecek bir şey varsa, bunu da çekinmeden başınızdaki sorumlulara bildirin” dedi.

“Kıyafetleri mutlaka giyin”

Muğla Orman Bölge Müdür V. Enver Demirci, orman yangın işçileri için hazırlanmış kıyafetlerin özellikle yaz sezonunda mutlaka giyilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

“Bu elbiseler sizlerin can güvenliğini en üst düzeyde tutmak için özel olarak hazırlatıldı. Bakanlığımız ve devletimiz bu konuda ‘Üç kuruş ucuz olsun’ mantığıyla değil, insanımızın can güvenliğini daha fazla önemsemesi nedeniyle gerçekten pahalı olan bu kıyafetleri temin ediyor. İşletmelerimizdeki yetkili olan arkadaşlarımız başta olmak üzere hepimiz bu konuda hassas olalım.”

Milas ile birlikte Bodrum’un da sorumluluk alanında olduğu Milas Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde geçen yıl 130 orman yangın işçisinin bulunduğu, bu sayının bu sene biraz daha arttırılması gerektiği vurgulanırken, gençleştirme sahalarındaki çalışmaların da 2019 yılı Şubat ayında tamamlandığı belirtildi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık