SİYASET, ÇUKUR’DA ‘TAVAN’ YAPTI!..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı ve 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde belediye meclis üyesi aday olan Mehmet Çayırlı, seçim çalışmaları kapsamında önceki gün akşam ilçemize bağlı; Kandak, Kayabükü, Çukur ve Konak Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Tokat ve Çayırlı, Çukur Mahalle sakinlerine yerelden çok genel siyaset üzerine konuşarak başkanlık sistemini eleştirdiler ve ülkenin ekonomik yönden uçuruma sürüklendiğine dikkat çekerek; “16 yıldır iktidarda olanlar sizlere hangi hizmetleri getirdi ki, sizlerin oyunu almayı başardı” diye sordular.

SİYASET, ÇUKUR’DA ‘TAVAN’ YAPTI!..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Millet İttifakı ortağı İYİ Parti temsilcileri, beraberinde CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, bazı ilçe yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları üyeleri olmak üzere Millet İttifakı çerçevesinde CHP ve İYİ Parti’den belediye meclisine aday olan isimlerle, seçim çalışmaları kapsamında bu kez ilçemize bağlı; Kandak, Kayabükü, Çukur ve Konak mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında gidilen her mahallede olduğu gibi İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı (bazen de belediye meclis üyesi adayı Av. Gürsel İnce) CHP ile yapılan ittifakın gerekçelerini anlatırken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, başkanlığında geçen 10 yılın özetini aktarıyor.

Birinci dönemde ilçe merkezine, ikinci dönemde ise kırsaldaki mahallelerle birlikte 132 mahalleye hizmet götürmeye çalıştıklarının altını çizen Başkan Tokat, Büyükşehir Yasası ile getirilen vergi muafiyeti nedeniyle 18 mahalleden elde edilen gelirlerle 132 mahalleye hizmet ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Yereldeki muhalefetin kendilerini, mal satmak ve borçlanmakla suçladığını, bunun üzerinden siyaset yapmaya çalıştıklarını belirterek; “Milas Belediyesi olarak bugüne kadar toplamda, irili-ufaklı 300 yer satıldı. ‘bari dinimize söven Müslüman olsa’ diye bir söz vardır. Kendileri bu ülkede satmadık bir şey bırakmadılar, şimdi bizi genellikle dağlık alandaki zeytinlikleri satmakla suçluyorlar.

Belediyeler bir kamu kurumudur. Belediyelerin işi zeytin toplamak, zeytin ağaçlarını tımar etmek değildir. Bizim işimiz halka hizmet götürmektir. Eskiden muhtarlıklar köy tüzel kişiliğine sahiptiler ve köyün ortak malı olan zeytinlikleri, muhtarlıktan yapılan ilan yoluyla ya da vatandaşı kahvede toplayarak, 5 dakika sürmeyen bir yöntemle kiralıyordu. Oysa biz ihale yasası gereği öncelikle ürün yetişecek, sonra bilirkişi tarafından kıymet tespiti yapılacak, sonrasında encümen kararı alacağız ve gazeteye ilan vererek ihaleye çıkacağız. İlan süresi ise en az 21 gün olmak zorunda. İhaleye çıktık ancak alan olmadı, ikincisini 15 gün sonra yapacağız, yine alan olmadı bu kez 15 gün sonra pazarlık usulü ile vermeye çalışacağız. Bu sürede zaten ağaçtaki zeytinler heba oldu. Diyelim ki ihale ile verdiğimiz vatandaş geldi zeytini topladı gitti, sonrasında o ağaçların tımarını-bakımını kim yapacak? Belediyelerin işi dağın tepesindeki ağaçları tımar etmek değildir ki…

Kaldı ki bizim sattığımız zeytinliklerin tamamı, dağlık alanda, küçük ölçekli araziler ve kıymet açısından veya stratejik olarak değerli yerler değildir. Aday olan arkadaşımız diyor ki, ‘Ben başkan olursam bir metre dahi yer satmayacağım.’ O zaman 2023 yılına kadar hiçbir hizmet yapmayacaksın demektir.

Biz bu geçiş sürecini mal satarak ya da borçlanarak geçirdik. Yeri geldi işçilerimize maaş ödeyemedik ancak muhtarlarımızdan veya vatandaşımızdan gelen hiçbir talebi de geri çevirmedik. Bütçe yok demedik, mazeret üretmedik. Ekonomik yönden zor bir dönemde olduğumuz halde halka hizmet götürme noktasında elimiz-kolumuz bağlı durmadık” diyerek, mal satımı ve borçlanma ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

ÇAYIRLI, ÇUKUR’DAKİ GENÇLERE SESLENDİ…

İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı, Millet İttifakı sonrası Başkan Tokat’ın kontenjan adayı olan Mehmet Çayırlı ise, ilçemize bağlı Çukur Mahallesi ziyaretinde, özellikle kahvede toplanan gençlere seslendi. Çayırlı; “Buraya gelirken son seçimlerde bu mahalleden hangi partilere ne kadar oy çıkmış diye baktım. Bu mahalleden diğer partiler 40-50 oy alırken, iktidar partisi AKP 200 oy almış. Şimdi sizlere sormak istiyorum; bu iktidar 16 yılda size ne verdi, hangi hizmetleri size ulaştırdı? Gençler, sizlere iş imkânı mı sağladı, yani bu köyde işsizlik bitti mi? Tarımsal faaliyetlerinizden, arıcılıktan, zeytincilikten, hayvancılıktan çok mu para kazandınız? Bakın biz her fırsatta şunu söylüyoruz: Bizim Sayın Cumhurbaşkanı ile bir derdimiz yok. Biz, ‘tek adam’ sistemine karşıyız. Sayın Erdoğan iyi bir insan ve iyi bir yönetici olabilir ama yarın o makam art niyetli, kötü yönetim sergileyen birinin eline geçerse, bunun vebalini çocuklarınıza, torunlarınıza nasıl anlatacaksınız?

Sayın Cumhurbaşkanı her seçim öncesi yaptığı gibi bu seçimde de ‘Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, CHP ile ittifak yapan ey İYİ parti diyerek başlıyor, Millet ittifakını HDP ile işbirliği yapmakla suçluyor ve bizlere açıkça PKK’lı diyor, FETÖCÜ diyor.

24 Haziran seçimleri sonrasında Meclise verilen; kurumların adından kaldırılan T.C.’nin, okullarımızda her sabah çocuklarımızın okuduğu andımızın, FETÖ örgütünün siyasi uzantılarının araştırılması ve varsa bir bağlantısı olanın yargı önüne çıkarılması için önerge verdik, CHP ve İYİ parti ‘evet’ dedi, AKP-MHP ve HDP ise ‘ret’ oyu verdi. Şimdi bu durumda HDP ile işbirliği yapan kim?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili MHP, konuyu gündeme getirdi, ardından biz de meclis gündemine taşıdık. Yapılan oylamada yine CHP ve İYİ parti evet derken, AKP ve HDP hayır, MHP ise çekimser kaldı. Bu durumda biz mi PKK’lı oluyoruz?

Başkanlık sisteminin bu ülkeye getireceği hiçbir fayda yok. Bakın Ortadoğu ülkelerine, oralarda da sözde cumhuriyet var ama ‘tek adam’ yönetimi, ülkeleri nereden nereye getirdi. Yasama-Yürütme ve Yargı bağımsızlığının ortadan kalktığı bu sistemde Türkiye’nin hiçbir alanda gelişmesi, sağlıklı kararlar alması mümkün değildir. Milletin oylarıyla seçilen belediye başkanları, Sayın Cumhurbaşkanı istedi diye ağlayarak görevlerinden istifa ettiler. Dillerinden düşürmedikleri ‘Milli İrade’ nerede kaldı? Onları vatandaş seçti ama indiren vatandaş olmadı.

Millet İttifakı’nın ortakları olarak hiç birimizin makam, mevki ya da koltuk merakı yok. Makamlar, koltuklar gelip geçicidir. Bizim çabamız, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, torunlarımıza, gerçek manada demokrasi kurallarıyla yönetilen bir ülkeyi yeniden inşa etmektir” diyerek, ittifakın gerekçelerini anlattı.

BAŞKAN TOKAT; “MİLAS’A DOĞALGAZI ANCAK CHP’Lİ BİR BELEDİYE GETİREBİLİR”

Seçim sürecine girilmesiyle birlikte iktidar partisi AKP kanadından vatandaşa verilen vaatlerin havada uçuştuğunu söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal durumu ağır sözlerle eleştirdi.

Başkan Tokat; Bugün AKP’li vekiller ve Milas Belediye Başkan Adayı, vatandaşa öyle vaatlerde bulunuyorlar ki, gören de 16 yıldır ülkeyi yönetenin başka bir parti olduğunu sanır. Bir doğalgaz meselesini tutturdular gidiyorlar. Neredeyse Milaslılar doğalgazdan zehirlenecek! Nüfusu 50 bini geçen ilçelere 2023’e kadar doğalgaz gelecek denilen kanunu siz çıkardınız. Sanki 10 yıldır Milas’ı yöneten kaymakamlar, belediye başkanları ve diğer kurumlar, doğalgazın gelmesi için hiçbir çaba harcamamış! Her şeyden önce böyle bir yaklaşım OSB Mütevelli Heyeti’nin başında olan kaymakamlara büyük bir haksızlık, onların rolünü çalmak demektir. Eğer doğalgaz hükümet desteğini arkasına alan belediyelerin getireceği bir şey olsaydı, bugün Muğla’daki doğalgazın olduğu üç ilçenin de AKP’li belediyeler olması gerekirdi. Oysa üç ilçe de CHP’li belediyelerdir. Bu nedenle ben de son günlerde espri olsun diye diyorum ki; eğer Milas’a doğalgaz gelecekse bunu ancak CHP’li bir belediye getirir… Bu nedenle doğalgaz isteyen hemşehrilerimizin bize oy vermesini söylüyorum.

Seçilmeleri halinde ilçemize; kültür ve kongre sarayı, Karya Köyü adı altında mesire yeri ve daha birçok projeyi yapacaklarını ileri sürenlere diyorum ki, ‘siz hangi bütçe ile bunları yapacaksınız? Milas Belediye Başkanı olarak ilk dönemimde altyapı çalışmalarına başlamadan, doğalgaz hattının da döşenmesi için çok çaba harcadım. O gün elimden kimse tutmadı. O zaman Milas’ta hava kirliliği yok muydu? Ya da Milaslılar o zaman doğalgaza layık değil miydi? Siz o zaman neredeydiniz?” diye sordu.

“HİÇBİR ZAMAN BOŞ VAATTE BULUNAN SİYASETÇİ OLMADIM”

30 yıldır toplumun önünde olduğunu, 10 yıldır da belediye başkanı olarak yaptıkları ve yapamadıklarıyla vatandaşın karşısına yeniden çıktığını belirten Başkan Tokat; “diğer partiden aday olan arkadaşımızla aynı okullarda ve aynı sınıflarda okuduk. 52 yaşından sonra oy için, koltuk sevdası için nasıl böyle değişikliğe uğradı, doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum. Ben onun gibi reklam ve şov meraklısı biri değilim, hiçbir zaman olmadım, olamam da… Oy veren de, vermeyen de benim hemşehrimdir. Sizlerin kararı başımızın üstündedir. Doğal olarak biz bütün hemşehrilerimizin oyuna talibiz ancak sizlerin oyunu alacağız diye; asla kişiliğimden ve karakterimden ödün vermem, yolumu, düşüncemi değiştirmem, takla atmam, kimseyi kandırmam, kendimi de satmam…

Seçim çalışmaları kapsamında gittiğimi hiçbir yerde vatandaşa vaatte bulunmuyorum. Çünkü sizlerin gözünün içine baka baka, oyunuzu almak için boş vaatte bulunmam. 31 Mart’ta elinizi vicdanınıza koyun ve kararınızı öyle verin” dedi.

MAHALLE MUHTARI, 5 YILDA KÖYÜNE YAPILAN HİZMETLERİ ANLATTI…

Başkan Tokat’ın ardından Çukur Mahalle Muhtarı Bilgin Çetin de, 5 yılda mahalleye yapılan hizmetleri anlattı. Mahalle Muhtarı Çetin; “Büyükşehir belediyemiz tarafından köyümüze içmesuyu için 2 ayrı kuyu vuruldu. Birincisinden su çıkmadı, ikinci kuyudan çıktı ancak sudaki demir oranı yüksek olduğu için Büyükşehir belediyesi arıtma tesisi kurarak, içmesuyu sorunumuzu ortadan kaldırdı. Yanılmıyorsam arıtma tesisi olan iki mahalleden biriyiz. Öte yandan yolumuz birinci ve ikinci kat asfalt yapılarak, uzun yıllar hizmet vermesi sağlandı. Geriye, mahallemizdeki bazı yolların parke taşı döşenmesi ve mahallemize bağlı ‘Böğürtlen Harımı’ dediğimiz 30 hanelik bölgeye, bugüne kadar hiçbir hizmet yapılmadı, onların da bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

 Yapılan konuşmaların ardından başta mahalle muhtarları olmak üzere mahalle sakinlerinden gelen talep ve istekleri dinleyen Başkan Tokat; “Bütün bu talepler, öncelik sırasına göre yapılacak” sözünü verdi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık