Son başvuru tarihi: 1 Temmuz 2016

ÖNDER Haber -

Son başvuru tarihi: 1 Temmuz 2016

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın’ın, destek programları hakkında MİTSO üyelerini bilgilendirdiği,  MİTSO’nun daveti üzerine Milas’a gelen Akaydın’ın, KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) hakkında açıklamalarda bulunduğu bildirildi.

 

Başvuru için son gün:

1 Temmuz 2016

MİTSO Basın Bürosundan edinilen bilgiye göre, KOSGEB’in destek alanında imalat ve hizmet sektörlerinin yeraldığını belirten KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, geçen yıl KOSGEB desteklerinden yararlanan 373 işletmeye 3 milyon TL destek verildiğini ve bu yıl desteklerin daha da arttırılmasının amaçlandığını belirtip KOBİGEL’in destek programları için 30 Mayıs 2016 tarihinde başlatılan başvuruların 1 Temmuz 2016’ya kadar süreceğini söyledi.

Başvuruların sona ermesinin ardından 2 - 18 Temmuz 2016 tarihleri arasında ön değerlendirme, 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında kontrol ve onay, 3 Ağustos - 31 Ağustos tarihleri arasında ise kurul değerlendirmeleri yapılacak.

Başvuruların değerlendirme sonuçları 1 - 6 Eylül tarihleri arasında işletmelere bildirilecek.

 

Bir işletme aynı anda üç

ayrı destek

programından

faydalanabilir

KOSGEB Muğla İl Müdürü Gökhan Akaydın, KOBİGEL kapsamında çağrıya çıkılan 3 destek programı için öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıt olmak gerektiğini belirterek, “Geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere 2 çeşit desteğimiz var. Bir işletme aynı anda üç ayrı destek programından faydalanabilir. Aynı işletme hem AR-GE destek programından yararlanırken aynı zamanda Girişimcilik ve Genel Destek programlarından da yararlanabilir. Bu amaçla KOBİ’lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla projeler hazırlayıp desteklerden yararlanabilir” dedi.

 

Özer’den teşekkür ve

anımsatma

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO üyelerini bilgilendirdiği için Akaydın’a teşekkür ederek, “Bu destek programlarından yararlanmak isteyenleri üyelerimize, 1 Temmuz’a kadar başvurularını yapmaları gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık