A. Kemal KAŞKAR -
Milas-Bodrum karayolu üzerindeki Boğaziçi Köyü sapağı, oluşturduğu yüksek düzeyde can güvenliği riski nedeniyle yurttaşların tepkilerine neden oluyor.
Boğaziçi Köyüne güvenli dönüş için, yani dönüşü ‘sapak’lıktan kurtarıp ‘kavşak düzeyi’ne yükseltmek ve böylece güvenli kılmak amacıyla yapılmış yatırım sonucu ortaya çıkan kavşak, köy yolu ile buluşturulamamış!
Bu anlamda, aslında ‘kavşak’ olamamış!
Peki ne olmuş?
Kim bilir?!..
Sözde kavşak değil
‘gerçek kavşak’
istiyoruz!
Yani ‘sözde kavşak’ var ama, Milas yönüne doğru dönüşler bakımından hiç bir işe yaramıyor. İşe yaramamanın ötesinde, az ötede durduğu için, kural ihlallerine ve dolayısıyla çok büyük can güvenliği sorunlarına yol açıyor.
Nitekim, geçtiğimiz yıllar içinde bu noktada maddi hasarlı ve ölümlü trafik kazaları da yaşandı.
Bu nedenle yurttaşlar, sözde değil gerçek kavşak istiyor.
Yurttaşlar yetkilileri
göreve davet ediyor
Boğaziçi Köyü Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin 11 Ocak 2014 Cumartesi günü yapılan ilk genel kurulunda da yurttaşlar, bugüne kadar ölümlü kazaların yaşandığını dile getirerek gündeme taşıdıkları bu sorunun çözümü için, Mazı Çayı üzerindeki köprüyü de içine alacak bir düzenlemenin acilen yapılması gereğine dikkat çektiler.
Yurttaşlar, Milas-Bodrum karayolunda Milas istikametine gidiş için, Bodrum’a doğru yaklaşık 3 kilometre ötedeki kavşaktan dönülerek fazladan 6 kilometre yol gitmek istemeyen sürücülerin, ciddi can güvenliği riski yaratan bir tercihle, bölünmüş yolda ters yönde yüz metre kadar gidip karşı şeride geçmelerinin yarattığı ölümcül sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirtiler.
...
Peki ama nasıl?
Kural ihlali yapan sürücüler hakkında ‘yapmasınlar’ diyerek mi?
Sorunun çözümünün nasıl olabileceği ise belli.
İki çözüm seçeneği var:
Birincisi- Boğaziçi Köyüne güvenli geçiş için yapıldığı halde Milas’a doğru yaklaşık 100 metre ötede kalmış kavşağın köy yolunun anayolla buluştuğu noktaya (Bodrum yönünde) taşınması,
İkincisi ise, Köy yolunun anayolla buluştuğu noktanın, kavşağa uyumlu olarak (Milas’a doğru) değiştirilmesi.
Bu iki adımdan birinin hemen atılıp sorunun çözümlenmesini isteyen yurttaşlar, yetkilileri göreve davet ediyorlar.