Su Yüzünden Zeytin Ağaçları Günden Güne Kuruyor

​​​​​​​Milas’ın Eğridere Köyün’de yaşayan köylüler, MUSKİ’ye ait su deposunda oluşan delikler nedeniyle suyun sürekli akmasından şikayetçi. Köylüler arasında tartışmalara da neden olan suyun zeytinleri kuruttuğu, mezarlara ve köy yollarına da zarar verdiğini iddia eden köylüler, deponun onarılması için 3-4 yıldır uğraştıklarını ama sonuç alamadıklarını dile getirdiler.

Su Yüzünden Zeytin Ağaçları Günden Güne Kuruyor
  • 27 March 2024, Wednesday 12:55

Milas’ın Selimiye’ye bağlı Eğridere Köyü’nde bulunan MUSKİ’ye ait su deposunun delik olması ve suyun sürekli akmasından dolayı köylüler şikayetçi. Köylüler, genç nüfusun köyleri terk etmesi nedeniyle artık daha çok yaşlı nüfusun kaldığı köylerde kendilerine atalarından miras kalan ve en büyük geçim kaynaklarından biri olan zeytin ağaçlarının sürekli akan su yüzünden kurumasını istemiyorlar. Yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyorlar.

ZEYTİNLERİMİZ KURUYOR

Yaşadıkları problem hakkında açıklamalarda bulunan köylüler, “Su deposu yaklaşık 3-4 yıldır patlak. Biz şikayetlerde bulunduk, ekipler geldi ama çözüm alamadık. Suyun sürekli akması bizim babamızdan atamızdan kalan zeytin ağaçlarına zarar veriyor. Bu su yüzünden birçok zeytin ağacımız kurudu. Günden güne de kurumaya devam ediyor. Ayrıca zeytinliklerimizin sürekli su içinde olmasından kaynaklı çamura dönüşen toprakta hasat yapmakta ve burada bulunan yabani çalıların temizlenmesinde de zorluklar yaşıyoruz. Zeytinliklerimizi yabani çalılar bastı.” şeklinde konuştular.  

SU YÜZÜNDEN KOMŞULUK BAĞLARIMIZ KOPUYOR

Boşa akan suyun sadece zeytinliklere değil komşuluk ilişkilerine de zarar verdiğini söyleyen köylüler, “Arazi komşularımız kendi ağaçları kurumasın diye doğal olarak suyun yönünü değiştiriyor. Su diğer arazideki zeytinlerin olduğu alana akmaya başlayınca da aramızda tartışma ve kavgalar çıkıyor. Bu tartışmalar nedeniyle de komşuluk bağlarımız kopuyor. Bu köyde zaten çok fazla kişi yaşamıyor. Gençlerimiz artık köyleri değil şehirleri tercih ettiği için hep yaşlı nüfus yaşıyoruz. Çok fazla su kullanımı da olmadığı için bu su kesintisiz akıyor.” diyerek dert yandılar.

SU MEZARLIKLARA VE YOLLARA ZARAR VERİYOR

Su deposunun bir an önce tamir edilmesini isteyen köylüler, “Bu yaşadıklarımızın yanında boşa akan su, mezarlıklarımıza ve köy yollarımıza da zarar veriyor. Oluşan çamur nedeniyle mezarlıklarımız içinde yürümekte zorlanıyoruz. Mezarlıklarımızın üzerine sürekli su akmasını da istemiyoruz. Ayrıca yollarımız da bu su nedeniyle bozuldu. Hem yürümekte zorlanıyoruz hem de araçlarımız zarar görüyor.” diyerek, “Buradan yetkililere sesleniyoruz. Biz çok bir şey istemiyoruz. Sadece deponun tamir edilmesini istiyoruz. Sesimizi duysunlar, sorunumuzu artık çözsünler.” dediler.  

Haberin videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz...

https://www.instagram.com/p/C5A24udp8v8/

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık