Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

Milas Belediyesi’nin Şubat ayı olağan Meclis toplantısı, dün saat 14:30’da Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde yapıldı.

Şubat ayı meclis toplantısı yapıldı

7 asıl, 8 ek gündem maddesiyle toplanan Şubat Meclisi’ni açmadan once Belediye Başkanı Muhammet Tokat, önceki gün meydana gelen helicopter kazasında hayatlarını kaybeden 11 askerimizin herkesin yüreğini dağladığını belirterek, “Şehit olan askerlerimizin ruhu şad olsun, tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz” diyerek, Meclis üyelerini 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Saygı duruşu sonrası ek gündemin oybirliği ile onaylanması sonrası çalışmalara başlandı.

İlk dört konu imar komisyonuna sevkedilirken, Milas Belediesi Gıda İnş. Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti.’nin 10 milyon ayni sermaye ihtiyacı ile ilgili olarak, Plan ve Bütçe komisyonunun, bazı bilgilere ihtiyaçları olduğunu belirterek ek sure istemesi nedeniyle, ek sure verilerek, gelecek mecliste görüşülmesi kararlaştırıldı.

Daha sonra İmar Komisyonu’nun raporlarının görüşülmesine geçildi ve komisyonun önerileri oybirliğiyle Kabul edildi.

Ek gündem maddelerinin ilki, Milas Belediyesi Geçici Köpek Barınağı’nın ihtiyaç duyduğu çift kabinli kapalı kasa kamyonet alınması talebi, meclisce oy birliği ile Kabul edilirken, bazı maddeler görüşülmek üzere İmar Komisonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Ek gündemin son maddesi ise, Milas Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün iptal edilerek, bu müdürlüğün yetki ve sorumluluklarının Fen İşleri Müdürlüğü bünyesine alınması idi. Başkan Tokat, bunun gerekçesi olarak, benzer pek çok kadrosu bulunan iki müdürlükte, israfın önüne geçerek, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı şekilde uygulandığından, uygulama birliğinin sağlanması olduğunu belirtti. AKP Grup Başkanı Hürol Önder ise, diğer pek çok belediyede iki ayrı müdürlük olarak devam ettiğini ve aynı müdürlük çatısı altında işlerin kolaylaşmayacağını belirtti. Diğer bazı meclis üyeleri de benzer itirazlarda bulundu. Ancak sonuçta oylama yapıldı ve Başkan’ın önerisi oy çokluğu ile Kabul edildi. Buna göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü iptal edilerek, bu müdürlüğün görev, yetki ve sorumlulukları Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis