SÜLEYMAN GİRGİN, ESNAFIN DURUMUNU MECLİSE TAŞIDI..

​​​​​​​Mecliste gergin dakikalar…

SÜLEYMAN GİRGİN, ESNAFIN DURUMUNU MECLİSE TAŞIDI..
  • 25 November 2020, Wednesday 10:24

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Ticaret Bakanlığı bütçe görüşmelerinde esnafın sorunlarına dikkat çeken iki döviz açtı. Polis olduğu iddia edilen bir kişi görüntü çeken milletvekili danışmanını engellemeye çalışınca CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu çok sert tepki gösterdi.

Odatv’de de yer alan habere göre, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ticaret Bakanlığı bütçesi görüşülmeye başlandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan salona girdikten sonra komisyon üyelerini selamladı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Pekcan’a, “Esnafı virüs değil, terk edilmişlik öldürecek” ve “Esnaf Tükendi! Kapatılan esnaf zor durumda. Kiralar, faturalar ve masraflar için esnafa destek” yazılı dövizler açıp,“Sayın Bakan esnaf destek bekliyor” diye seslendi.

Bu sırada milletvekili sıralarının önüne gelen bir polis memuru Girgin’in danışmanının görüntü almasını engellemeye çalıştı. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ayağa kalkarak polise tepki gösterdi, polis memuru salondan çıkarıldı.

Bekaroğlu, AKP’li milletvekillerinin "Polis işini yapıyor" savunmaları üzerine, "İşi o değil. Arkadaşımız Sayın Bakan'a bir mesaj iletiyor, danışmanı da çekiyor. Polisin burada ne işi var, polis Meclis'e nasıl müdahale edebilir?" diye konuştu. 

Süleyman Girgin de yaşanan olayla ilgili olarak “Orda yaşanan olay nedir? Bir muhalefet milletvekili zor günler geçiren esnafın ve vatandaşın sorunlarını dile getirmeye çalışıyor ve doğal olarakta basın bu durumu görüntüleme çabasında...son derece demokratik sınırlar içinde yaşanılan bir olay... Hakaret yok saldırı yok son derece nazik bir üslupla yapılan pankartlı bir eylem var.Ortada saklanacak yada sansürlenecek ayıp bir durum söz konusu değil. Peki hal böyleylen bakan korumaları olayı engellemeye ve görüntü alanlara müdahale etmeye neden yelteniyorlar? Çünkü bu iktidar da bir hastalık var. Bu sansür hastalığı. Yıllardır bunu yaptılar. İşlerine gelmeyeni halktan saklamaya gizlemeye sansürlemeye  çalıştılar.

Meclis çatısı altında esnafın sorunlarını dile getirmek isteyen milletvekillerine bile tahammül edemeyen bir zihniyet sokaktaki vatandaşa kulak verir mi?

Polis zoruyla görüntü alınmasına engel olmak niye? Yapılan ayıbı saklamak mı?” diyerek, tepkisini dile getirdi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık