Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Süleyman Girgin’den Cumhuriyet Savcılarına çağrı..

​​​​​​​“TMO’NİN KİRALANMASI İŞİ MUTLAKA ARAŞTIRILMALIDIR”

Süleyman Girgin’den Cumhuriyet Savcılarına çağrı..
  • 18 October 2021, Monday 15:08

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, önceki gün, TMO Milas Tesisleri önünde kısa bir video çekerek sosyal medyada paylaşmış ve Ofisin kapatılarak, AKP’li bir iş adamına kiralanmasını ve bu kiralanmanın AKP ilçe yöneticilerince kendi adlarına yapıldığını açıklamalarını eleştirmişti.

Girgin, konuyla ilgili olarak dün de bir basın açıklaması yaparak, Cumhuriyet Savcılarını, konuyu araştırmaya davet etti.

Girgin’in açıklaması şöyle:

“06.10.2021 tarihinde  plan ve bütçe komisyonunda vergi usul kanunu görüşmelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine Milas’ta yerel basında çıkan habere göre TMO’nin  kiraya verildiği iddialarına karşı şunları sormuştuk.
1 - Bu haber doğru mudur?
2 - Doğru ise kiralama ihalesi yapılmış mıdır? 
3 - Yapıldı ise ihale ilanı ne zaman ve nerede yayınlanmıştır? 
4 - İhale hangi usulle yapılmıştır?
5 - Kimler ihaleye katılmıştır?
6 - İhaleye katılanların kiralama bedeli teklifleri ne kadardır?
7 - Toprak Mahsulleri Ofisi, Milas'ta üretilen hububatın toplanıp depolandığı bir yer idi. Milas'ta Ofis tarafından satın alınacak ürünler bundan sonra nerede depolanacaktır?

Meclis’teki açıklamamızdan sonra Milas Ziraat Odası da TMO’nin özelleştirilmesine yönelik çiftçinin mağdur olacağını açıklamıştı.
Bunun ardından AKP Milas ilçe başkanı bir açıklama yaparak ihaleyi alan ilçe yönetim kurulu üyesinin ihaleye bizim adımıza girdi diye bir açıklaması oldu.

TMO’nin önce işlevi azaltılıyor, piyasaya girmiyor.Üretici tüccara mahkum ediliyor.Sonra burası atıl durumda diye AKP Milas ilçe yönetim kurulu üyesi inşaatçı bir müteahhide 19 yıllığına kiralanıyor. 
AKP Milas İlçe başkanı da “yönetim kurulu üyemiz ihaleye bizim adımıza girdi” diye açıklama yapıyor. Bunun anlamı nedir?
Bu açıklama karşısında kiralama işi mutlaka araştırılmalıdır.
Yetkilileri ve Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın görevi Toprak Mahsülleri Ofisini çürümeye terketmek ve sonra yapsatçı bir inşaat müteahhidine kiralamak değildir.
Toprak Mahsülleri Ofisinin görevi  üreticiyi desteklemek ve hububat üzerine piyasadaki fiyat kontrolünü sağlamaktır.TMO’nin kiralama işi iptal edilmelidir.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis